To je to što me zanima!

Čaša vode uz obrok recept je da dijete pojede više povrća

Preferencije prema hrani stvaraju se u ranom djetinjstvu, a od malih nogu djeca povezuju slatka pića s masnom i slanom hranom. Voda pak potiče na zdraviji odabir
Vidi originalni članak

Djeca koja piju više vode također jedu i više povrća te se općenito zdravije hrane, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Oregon na 75 djece u dobi od tri do pet godina. Djeca kojoj su roditelji uz obrok poslužili vodu umjesto soka ili nekog drugog pića u prosjeku su pojeli više povrća poput mrkvi ili paprika, prenosi Daily Mail.

Djeca od mlade dobi slatka pića povezuju sa slanom i masnom hranom poput čipsa, pa ih ona navode na pogrešne odabire u prehrani.

- Naše se preferencije u hrani stvaraju prema onome što najčešće jedemo i pijemo - rekla je autorica studije, profesorica Bettina Cornwell.

Svatko od nas svoje je okusne pupoljke izoštrio u djetinjstvu, prema obrocima koje smo jeli kod kuće. Ako se na nešto naviknemo, to nam postaje i fino, pa zato ne valja odustati čim dijete prvi put odbije jesti neko povrće.

Ističe da je jednostavna i najučinkovitija preporuka za roditelje kojima je važno da im se djeca zdravo hrane posluživanje vode uz svaki obrok, a na taj način će se spriječiti i njihova kasnija pretilost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare