To je to što me zanima!

Češnjak se lakše guli stavite li ga na 20 sekundi u mikrovalnu

Ova tehnika štedi vrijeme i živce, a dovoljno je tek 20 sekundi da češnjak ogulite bez imalo muke. Takav je češnjak dobar za kuhanje jer je već lagano zagrijan
Vidi originalni članak

Češnjak svakom jelu daje posebnu aromu, no problem je što prilikom guljenja i sjeckanja ostavlja neugodan miris na rukama. Kućanice koriste i kirurške rukavice kako bi to izbjegle, a želite li ga oguliti na brzinu, stavite ga u mikrovalnu pećnicu. 

Dovoljno je glavicu češnjaka staviti 20 sekundi na umjereno visoku temperaturu. Nakon što je izvadite češnjak će te oguliti bez imalo muke, no budite oprezni jer je vruć. Ova će vam tehnika uštedjeti vrijeme i živce, a idealna je za kuhanje zato što češnjak koji dobijete je već lagano zagrijan. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • marijaterezija2 28.04.2013.

    obićno ga ne treba kila a za dva tri režnja ako treba pomoć nemojte kuhati.

  • joso44 19.02.2013.

    zašto je kapula ljuta,zato što se sadi na glavu,hihi lol

  • DEA_7 29.01.2013.

    pa češnjak se oguli bez problema i začas..prije nego luk...

Komentiraj...
Vidi sve komentare