To je to što me zanima!

Čestitamo: Zadar je najbolja europska destinacija u 2016.

Presretni smo, još ne možemo vjerovati! Očekivali smo visok plasman, no prvo mjesto nas je jako ugodno iznenadilo, kazali su iz TZ grada Zadra nakon objave rezultata
Vidi originalni članak

Zadar je najbolja europska destinacija u 2016. godini po izboru čitatelja portala European Best Destinations.

-Zadar je prelijep grad, grad pun tradicije, a istovremeno i moderan. Prošećite obalom i uživajte u zvukovima 'Morskih orgulja' dok gledate u, kako ga je velikan filmske umjetnosti Alfred Hitchcock opisao, 'najljepši zalazak sunca na svijetu' - stoji u opisu Zadra na portalu.

Zadar je tako iza sebe ostavio velike europske metropole poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Praga i Madrida.

Iza Zadra na drugom mjestu nalazi se Atena, a na trećem Plovdiv u Bugarskoj.

-  Presretni smo, još ne možemo vjerovati! Očekivali smo visok plasman, no prvo mjesto nas je jako ugodno iznenadilo! Sav trud se isplatio i izuzetno nam je drago da je Zadar prepoznat - rekao je Ante Galić iz TZ grada Zadra, a javlja antenazadar.hr.

 

Nedugo nakon što je proglašen najboljom europskom destinacijom, Zadru je stigla čestitka ministra turizma Antona Klimana.

-U ime Ministarstva turizma i svoje osobno ime čestitam Zadru i Zadranima na velikom postignuću što su postali najbolja europska destinacija u 2016.godini. Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima u Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, a i šire. Nadamo se da će to biti motivacija za daljnje unaprjeđenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske. Vi ste dokaz da se trud isplati! - poručio je ministar Kliman.

Idi na 24sata

Komentari 173

  • optimist002 05.03.2016.

    Zadar ke najljepsi pogotovo jutarnji pogled s rive

  • optimist002 05.03.2016.

    Zadar je najlipsi grad al stvarno imam vikendicu u Zd a inace sam u Varaždinu i za lito sqm uvjek tamo nesto prekrasno koda si dosao u drugi svjet pogotovo kada se gleda s Zadarske rive nebo ko iz bajke i odlican pogled tocno oko 18h nebo bude preljepo.

  • JuraLešić 12.02.2016.

    Svaka čast sasvim zasluženo prvo mjesto :) živio sam u Zadru malo više od godinu dana i on je po meni najljepši grad u hrvatskoj upoznao sam brdo odličnih ljudi tamo baš mi je žao što sam morao otići no nažalost posla osim sezone tamo i nema šteta no jedva čekam ljeto pa da opet prošetam kalelargom pozdrav :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare