To je to što me zanima!

Cheesecake od čokolade: Fina poslastica koja je brzo gotova

Vrlo jednostavno ga je napraviti, a poseban je po tome što se krema, umjesto na klasičnu podlogu, stavlja na onu ozrađenu od lješnjaka, čokolade, žumanjaka i šećera
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • za podlogu: 125 g šećera, 100 g čokolade, 125 g lješnjaka, 2 žumanjka,
  • za kremu: 4 žumanjka, 5 dl vrhnja za šlag, 250 g mascarponea, 200 g bijele čokolade, vrećica želatine,
  • za dekoraciju: omot crvenog preljeva za torte, 100 g borovnica

Priprema:

U zdjelu stavite šećer i dl vode. Dodajte kocke čokolade i prokuhajte, pa ubacite mljevene lješnjake i maknite s vatre. Dodajte dva žumanjka. Kalup za torte premažite maslacem i dodajte smjesu. Odložite je u hladnjak.

Umutite žumanjke s dl slatkog vrhnja. Na laganoj vatri kuhajte smjesu uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte bijelu čokoladu koju ste rastopili na pari. Ohladite pa dodajte mascarpone i preostalo vrhnje koje ste izmiksali u šlag.

Rastopite želatinu, pa je umiješajte u kremu. Kremom premažite podlogu. Ostavite tortu u hladnjaku barem sat vremena. Pripremite preljev za torte po uputama na omotu, izlijte po kremi i posložite borovnice.

Dekoracija ne mora biti ovakva, već tu slobodno pustite mašti na volju - na primjer, odlično ide i preljev s okusom limuna.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Wrazica. 21.09.2017.

    Svida mi se. Budemo isprobali.

  • 21.09.2017.

    mljaccccccccc pojeo bi ga iste sekunde

  • Cukrena 21.09.2017.

    Izgleda jaako primamljivo:) samo ovi sirovi žumanjci u kori..to bi malo izmijenila..

Komentiraj...
Vidi sve komentare