To je to što me zanima!

Chef tvrdi: Krumpir za pire se ne kuha u vodi, već u - vrhnju

U lonac s vrhnjem dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak
Vidi originalni članak

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog. 

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da na potpuno krivi način pripremamo pire krumpir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. 

KRUMPIR DIJETA Punih godinu dana jeo je samo krumpir - rezultati su šokirali!

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krumpir:

U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima. Propasirajte krumpir. Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi  - krumpira i tekućine u kojoj se kuhao.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Baraba 8 08.03.2020.

    Brajo.. to košta!

  • gric64 07.03.2020.

    Jeste li provjerlil video koji ste objavili ???😂😂😂😂😂

  • 07.03.2020.

    glupost ... da krumpir zadrži što više okusa , za salatu ili pire, kuha se u kori ... očisti vruć , doda putar , sol i kipuće mlijeko, po želji koliko gusti voliš .... dobro propasirati grudice ... i još ak je krumpir domaći ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare