Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Chef tvrdi: Krumpir za pire se ne kuha u vodi, već u - vrhnju

Chef tvrdi: Krumpir za pire se ne kuha u vodi, već u - vrhnju
1

U lonac s vrhnjem dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog. 

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da na potpuno krivi način pripremamo pire krumpir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. 

Punih godinu dana jeo je samo krumpir - rezultati su šokirali!
Punih godinu dana jeo je samo krumpir - rezultati su šokirali!

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krumpir:

U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima. Propasirajte krumpir. Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi  - krumpira i tekućine u kojoj se kuhao.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa ...