Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Chef tvrdi: Krumpir za pire se ne kuha u vodi, već u - vrhnju

Chef tvrdi: Krumpir za pire se ne kuha u vodi, već u - vrhnju
1

U lonac s vrhnjem dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak

VIDEO

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog. 

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da na potpuno krivi način pripremamo pire krumpir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. 

Punih godinu dana jeo je samo krumpir - rezultati su šokirali!
Punih godinu dana jeo je samo krumpir - rezultati su šokirali!

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krumpir:

U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima. Propasirajte krumpir. Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi  - krumpira i tekućine u kojoj se kuhao.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav
ZA SVAKI ZNAK JE DRUGAČIJE

Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav

Astrologija nam pruža uvid u tajne karaktera svakog horoskopskog znaka te otkriva što nam je potrebno kako bismo se bolje otvorili prema ljubavi i sretnoj vezi