To je to što me zanima!

Cvjetni aranžmani u njenoj ruci postaju divne skulpture u boji

Amerikanka Sophie Parker svoj je hobi pretvorila u posao, a ljudi su oduševljeni s njenom vizijom cvijeća - bojama i oblicima koje s njima stvara, a služe kao trajni umjetnički ukrasi u interijeru
Vidi originalni članak

Gledajući cvjetne dizajne Sophie Parker, teško je reći što je prirodno, a što umjetno. Komadi koje ona dotjeruje izgledaju poput živih biljaka i poput skulptura koje su napravili ljudi. Na neki način su oboje.

Pogledajte video o djevojci čiji je hobi skupljanje djetelina s četiri lista:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Parker slika i uređuje biljke s rezultatima koji se poigravaju s razlikama između organskog i ručnog rada. Neki motivi, poput šablonske ploče, odmah otkrivaju ljudsku ruku.

Drugi izgledaju kao da bi mogli postojati u prirodi. (Ako postoji duga eukaliptusa, zašto ne?)

- Kad započnem projekt, pokušavam pronaći botaničke elemente, koji imaju gotovo kapricioznu kvalitetu, nešto što oslobađa maštu i poziva na angažman ili preinaku. Bavila sam se slikanjem, tako da često prilagođavam boje ili teksture biljaka koje koristim ili ih smještam u čudna okruženja koja se referiraju na arhitekturu, kino ili čak sjećanje - kaže.

ČAROLIJA BOJA I MIRISA 7 vrsta cvijeća koje cvjeta samo noću: Zamislite imati ih u vrtu

KAKVA VJEŠTINA Ručni buketić: Ruska umjetnica radi cvjetnu čaroliju od papira

- Preoblikujem i režem i uvijam dok ne osjetim da nešto novo raste. Napetost između prirodnog i umjetnog duboka je u svima nama i volim ideju da zamagljivanje te linije između organskog i ručnog rada može osvijetliti osobnu divljinu - objašnjava.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare