To je to što me zanima!

Depilacija bikini zone stvara plodno tlo za infekcije i bolesti

Bez obzira na vrstu depilacije, uklanjanje dlaka s genitalija nije dobro jer one štite od trenja i ozljeda. Zbog toga je veći rizik zaraze herpesom i streptokokima
Vidi originalni članak

Izbora za depilaciju bikini zone je mnogo - brijanje, čupanje voskom, električnim aparatom ili uklanjanje dlačica kremom, no svaki od njih nosi zdravstveni rizik, tvrdi dr. Emily Gibson sa Sveučilišta Washington. Uklanjanje dlaka s genitalija izaziva otvorene rane koje su sklone infekcijama pa čak i spolno prenosivim bolestima poput herpesa, piše Daily Mail.

Iritacija kože u kombinaciji s vlažnim okruženjem genitalija idealno je tlo za razmnožavanje bakterija. Tako infekcija uobičajenim bakterijama, poput streptokoka A, u ekstremnim slučajevima može prouzročiti urastanje dlaka, otvorene čireve pa čak i otkazivanje organa. 

- Svježe obrijano područje genitalija ranjivije je na infekcije herpesa zbog mikroskopskih rana izloženih virusu koje nosimo u ustima ili na genitalijama - istakla je Gibson.

Stidne dlake imaju svoju svrhu jer pružaju zaštitu od trenja koje može izazvati oštećenje kože i ozljede, kažu stručnjaci. Unatoč zdravstvenim rizicima, potpuna depilacija intimnih područja sve je popularnija, što zabrinjava liječnike.

Muškarci koji se ne depiliraju jednako su podložni infekcijama ukoliko se njegova partnerica depilira, dodala je Gibson.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • la-la 21.08.2012.

    je li vi to pokusavate vratit u modu 70-te....???'bljak.....treba sve dole skinut i poslije namazat s kremicom nekom antibiotskom i to e to...

  • gkzone 20.08.2012.

    pa dobro brijanje bikini zone nije brijanje genitalija?!

  • ZMIJA1 19.08.2012.

    i šta nam doktori preporučaju??

Komentiraj...
Vidi sve komentare