To je to što me zanima!

Depresija je dobra! Zbog nje se razvija kreativnost i aktivnost

Umjerena depresija može biti vrsta "kočnice" u životu, uz čiju pomoć preispitujemo svoje ciljeve i prioritete, a nakon nje možemo postati znatno aktivniji i produktivniji
Vidi originalni članak

U današnjem društvu depresija je postala bolest koja se širi poput globalne epidemije za što je ponajviše zaslužan užurbani stil života, recesija i slabljenje obiteljskih vrijednosti. No pozitivna strana ove bolesti je iskustvo koje može osnažiti čovjeka i učiniti ga kreativnijim i otpornijim na životne nedaće, tvrdi psiholog i psihijatar Paul Keedwell sa Sveučilišta Cardiff. Neki psiholozi smatraju da je depresija postala evolucijski mehanizam preživljavanja koji je prilagodba na životne krize, traume i nezadovoljstvo.

- Nitko ne želi oboljeti od depresije, no ona je vrsta kočnice koja nam pomaže u preispitivanju naših prioriteta i ciljeva pa njen ishod može biti vrlo koristan - kaže dr. Keedwell.

Kontroverznu ideju da je depresija, dugoročno gledano, korisna za ljudsku psihu potkrijepilo je i nedavno istraživanje nizozemskih znanstvenika, koji su utvrdili da su ljudi prije i poslije perioda umjerene depresije vitalniji, produktivniji na poslu te aktivniji u međuljudskim odnosima. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sukibih 07.05.2011.

    Depresija je dobra! Je moto " Crne Ruže " bravo!!

  • pri gori 04.05.2011.

    totalna nebuloza...

Komentiraj...
Vidi sve komentare