To je to što me zanima!

Deset najboljih novih mjesta u Zagrebu gdje se jako fino jede

Brzo se ogladni tijekom kupovine darova ili šetnje okićenim gradskim ulicama, a da ne bi lutali gladni u potrazi za kvalitetnim obrokom, tu je odličan vodič...
Vidi originalni članak

Vrijeme brzo prolazi dok traje kupovina darova ili šetnja predivno uređenim ulicama metropole, a brzo se i ogladni. Da ne bi lutali gradom nagađajući gdje pojesti nešto fino i kvalitetno, portal gastro.hr izdvojio je deset mjesta na kojima se u Zagrebu nudi vrlo ukusna hrana. 

Bistro 75

Novo genijalno mjesto na zagrebačkoj Knežiji za sve željne (ne)standardne ponude. Ovdje možete pojesti zaboravljenu jotu za koju ćete izdvojiti samo 28 kuna, a sendviči sa sporo kuhanim mesom tipa pulled pork, short ribs i pulled turkey necks jednostavno zovu na još. Mala napomena za sve kojima treba dodatni poticaj, glavni kuhar je Ante Martić, finalist ovogodišnjeg Masterchefa.

Maximilian

Petar Glebov/Pixsell

U poslovnoj zoni na Radničkoj cesti, u hrpi poslovnih zgrada stisnuo se okrugli paviljon, na čija dva kata možete uživati u utakmicama Bundeslige, fantastičnim Paulaner pivima, kao i vrhunskim specijalitetima s juga Njemačke. Buncek na bavarski, koljenice, bijele i ine kobase, kiseli kupus i sve što vole Švabe - možete naći po sasvim prihvatljivim cijenama, dok im je hamburger od 46 kuna - definitivno jedan od najboljih u gradu. Za desert ne propustite Kaiserschmarrn s domaćim pekmezom!

Petar Glebov/Pixsell

Sherry's

Dvoboji najvećih hrvatskih Chefova, brutalna vinska karta, craft piva i idealna podrumska atmosfera, ono su što vas prvo asocira na ovaj bar smješten u dvorištu Ilice 73 - preko puta Britanskog trga. U Sherry'su su radili velikani poput Mannuccija i Alilovića, jedu se plodovi braće Čučković, rižota, tjestenine, odležani steakovi, a najpoznatiji su po svom fingerfoodu. A ako volite plešivička vina - naletite na degustaciju Tomca 21. prosinca!

Njummy

U Ilici 24 smjestio se šarmanti Njummy, za sve ljubitelje lokalnog i inovativnog. Kako kažu, odlučili su se za tradicionalnu hrvatsku kuhinju s modernim pristupom, a dnevno vas očekuju tri vrste menija. Čobanko, pijani gulaš ili patka pala s kruške, samo su neka od jela koja obećavaju. U Njummyju vrijedno špikuju junetinu i ponosno poslužuju obožavani restani krumpir, a najbolje od svega je što su stvarno prihvatljivi svačijem džepu.

O'hara

Luka Stanzl/Pixsell

Pizzeria, restoran, pivoteka... Nitko više ne zna što je O'Hara, ugodan lokal na rubu Malešnice, osim da je sve što tamo probate - originalno i sjajno! Osim bistecce fiorentine, hvaljenih lazanja i stotinjak vrsta samo provjerenih piva, vlasnik Marin Vanjak najviše se ponosi svojim pizza majstorima i majstoricama koji već dvije godine osvajaju neslužbeno prvenstvo Hrvatske!

Goran Stanzl/Pixsell

Bicko

Na samoj granici zagrebačkih kvartova Remetinec i Blato, smjestio se kralj gableca, Bicko. Meni svakodnevno mijenjaju, a iz ponude izdvajaju punjenu pljeskavicu koja govori pet jezika. Smjesu rade sami, peku na drvenom ugljenu, a s prilogom, salatom i kruhom, cijena je svega 40 kunića. Uz tradicionalno izvrstan roštilj, za hrabrije preporučuju tripice, bubrege, brizle, mozak i druge iznutrice. 

Fajn Bistro

Petar Glebov/Pixsell

Mjesto radnje, bivši Prasac čija se ostavština osjeti po načinu na koji doživljavaju kuhinju, namirnicama, tehnikom i prezentacijom. Brasato od ždrebeće koljenice s domaćim linguinima zahtijevat će vašu punu pozornost. Kuhanje u bistrou Fajn ozbiljno je, okusi su intenzivni pa možda ne bi bilo loše malčice ublažiti pristup. Ne bismo se žalili ni da cijene, kao i okusi, budu malo nježniji, ali sve u svemu - obavezno posjetite. 

Petar Glebov/Pixsell

Cheese bar  

Na početku Cesarčeve ulice, dakle na korak od Trga bana Jelačića, smjestio se minijaturni, ali do zadnjeg milimetra uvijek ispunjen lokal u kojem možete jesti i piti - samo Hrvatsko! Tridesetak vrsta sireva, pršuti, kobase, kuleni i seke, savršeno će prijati u zagrljaju devedesetak vinskih etiketa iz svih krajeva Lijepe naše. A tek likeri i rakijice... Najtoplije preporučujemo desert - mladi sir s orasima i medom. Ali onda stvarno požurite kući!

Robert Anić(Pixsell

Food Lab

Food lab je netom otvoreno mjesto u Point shopping centru na Vrbanima koji nudi funky hranu uz jelovnik koji će često biti podložan promjenama. Kod njih možete uživati u vrhunskoj pizzi i burgeru, woku s raznim namirnicama i okusima, al’dente risottu ili jednostavno u vrhunskom beefsteaku. Interijer je pomno osmišljen kako bi se gost osjećao ugodno i proveo duže vrijeme uživajući. Svakako posjetiti nakon teškog shoppinga, ili barem pričekati bolju polovicu!

Time

Ako niste čuli za pojam Asian fusion, Time Restaurant & Bar je idealno mjesto za upoznavanje s najfinijom kuhinjom dalekog istoka. Smješten na uglu Petrinjske i Amruševe ulice, niti tri minute pješice od spomenika banu Jelačiću, svojim će vas specijalitetima od morskih i kopnenih plodova navući na jela koja se konzumiraju štapićima i sjajno pašu s bogatom vinskom listom. Još ako Chef Vid Nikolić pred vama napravi sladoled od tekućeg dušika... Divota!

Idi na 24sata

Komentari 41

  • crna_mrcina 12.12.2015.

    Sve je to OK ,ali.....................SARMA JE ZAKON. Još kad lončina odstoji dan dva tri vani u snijegu pa se podgrije uh

  • Venucci 11.12.2015.

    interesantna mjesta

  • mily 11.12.2015.

    jota 28 kn? Ma daaaaj, sve koji vole jotu, pozivam sutra na ručak, jedina obaveza je, biti spreman na dobro raspoloženje:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare