Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Deset najboljih novih mjesta u Zagrebu gdje se jako fino jede

Deset najboljih novih mjesta u Zagrebu gdje se jako fino jede
7

Brzo se ogladni tijekom kupovine darova ili šetnje okićenim gradskim ulicama, a da ne bi lutali gladni u potrazi za kvalitetnim obrokom, tu je odličan vodič...

VIDEO

Vrijeme brzo prolazi dok traje kupovina darova ili šetnja predivno uređenim ulicama metropole, a brzo se i ogladni. Da ne bi lutali gradom nagađajući gdje pojesti nešto fino i kvalitetno, portal gastro.hr izdvojio je deset mjesta na kojima se u Zagrebu nudi vrlo ukusna hrana. 

Bistro 75

Novo genijalno mjesto na zagrebačkoj Knežiji za sve željne (ne)standardne ponude. Ovdje možete pojesti zaboravljenu jotu za koju ćete izdvojiti samo 28 kuna, a sendviči sa sporo kuhanim mesom tipa pulled pork, short ribs i pulled turkey necks jednostavno zovu na još. Mala napomena za sve kojima treba dodatni poticaj, glavni kuhar je Ante Martić, finalist ovogodišnjeg Masterchefa.

Maximilian

Petar Glebov/Pixsell

U poslovnoj zoni na Radničkoj cesti, u hrpi poslovnih zgrada stisnuo se okrugli paviljon, na čija dva kata možete uživati u utakmicama Bundeslige, fantastičnim Paulaner pivima, kao i vrhunskim specijalitetima s juga Njemačke. Buncek na bavarski, koljenice, bijele i ine kobase, kiseli kupus i sve što vole Švabe - možete naći po sasvim prihvatljivim cijenama, dok im je hamburger od 46 kuna - definitivno jedan od najboljih u gradu. Za desert ne propustite Kaiserschmarrn s domaćim pekmezom!

Petar Glebov/Pixsell

Sherry's

Dvoboji najvećih hrvatskih Chefova, brutalna vinska karta, craft piva i idealna podrumska atmosfera, ono su što vas prvo asocira na ovaj bar smješten u dvorištu Ilice 73 - preko puta Britanskog trga. U Sherry'su su radili velikani poput Mannuccija i Alilovića, jedu se plodovi braće Čučković, rižota, tjestenine, odležani steakovi, a najpoznatiji su po svom fingerfoodu. A ako volite plešivička vina - naletite na degustaciju Tomca 21. prosinca!

Njummy

U Ilici 24 smjestio se šarmanti Njummy, za sve ljubitelje lokalnog i inovativnog. Kako kažu, odlučili su se za tradicionalnu hrvatsku kuhinju s modernim pristupom, a dnevno vas očekuju tri vrste menija. Čobanko, pijani gulaš ili patka pala s kruške, samo su neka od jela koja obećavaju. U Njummyju vrijedno špikuju junetinu i ponosno poslužuju obožavani restani krumpir, a najbolje od svega je što su stvarno prihvatljivi svačijem džepu.

O'hara

Luka Stanzl/Pixsell

Pizzeria, restoran, pivoteka... Nitko više ne zna što je O'Hara, ugodan lokal na rubu Malešnice, osim da je sve što tamo probate - originalno i sjajno! Osim bistecce fiorentine, hvaljenih lazanja i stotinjak vrsta samo provjerenih piva, vlasnik Marin Vanjak najviše se ponosi svojim pizza majstorima i majstoricama koji već dvije godine osvajaju neslužbeno prvenstvo Hrvatske!

Goran Stanzl/Pixsell

Bicko

Na samoj granici zagrebačkih kvartova Remetinec i Blato, smjestio se kralj gableca, Bicko. Meni svakodnevno mijenjaju, a iz ponude izdvajaju punjenu pljeskavicu koja govori pet jezika. Smjesu rade sami, peku na drvenom ugljenu, a s prilogom, salatom i kruhom, cijena je svega 40 kunića. Uz tradicionalno izvrstan roštilj, za hrabrije preporučuju tripice, bubrege, brizle, mozak i druge iznutrice. 

Fajn Bistro

Petar Glebov/Pixsell

Mjesto radnje, bivši Prasac čija se ostavština osjeti po načinu na koji doživljavaju kuhinju, namirnicama, tehnikom i prezentacijom. Brasato od ždrebeće koljenice s domaćim linguinima zahtijevat će vašu punu pozornost. Kuhanje u bistrou Fajn ozbiljno je, okusi su intenzivni pa možda ne bi bilo loše malčice ublažiti pristup. Ne bismo se žalili ni da cijene, kao i okusi, budu malo nježniji, ali sve u svemu - obavezno posjetite. 

Petar Glebov/Pixsell

Cheese bar  

Na početku Cesarčeve ulice, dakle na korak od Trga bana Jelačića, smjestio se minijaturni, ali do zadnjeg milimetra uvijek ispunjen lokal u kojem možete jesti i piti - samo Hrvatsko! Tridesetak vrsta sireva, pršuti, kobase, kuleni i seke, savršeno će prijati u zagrljaju devedesetak vinskih etiketa iz svih krajeva Lijepe naše. A tek likeri i rakijice... Najtoplije preporučujemo desert - mladi sir s orasima i medom. Ali onda stvarno požurite kući!

Robert Anić(Pixsell

Food Lab

Food lab je netom otvoreno mjesto u Point shopping centru na Vrbanima koji nudi funky hranu uz jelovnik koji će često biti podložan promjenama. Kod njih možete uživati u vrhunskoj pizzi i burgeru, woku s raznim namirnicama i okusima, al’dente risottu ili jednostavno u vrhunskom beefsteaku. Interijer je pomno osmišljen kako bi se gost osjećao ugodno i proveo duže vrijeme uživajući. Svakako posjetiti nakon teškog shoppinga, ili barem pričekati bolju polovicu!

Time

Ako niste čuli za pojam Asian fusion, Time Restaurant & Bar je idealno mjesto za upoznavanje s najfinijom kuhinjom dalekog istoka. Smješten na uglu Petrinjske i Amruševe ulice, niti tri minute pješice od spomenika banu Jelačiću, svojim će vas specijalitetima od morskih i kopnenih plodova navući na jela koja se konzumiraju štapićima i sjajno pašu s bogatom vinskom listom. Još ako Chef Vid Nikolić pred vama napravi sladoled od tekućeg dušika... Divota!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku