To je to što me zanima!

Devet beauty zapovijedi za besprijekorne, seksi noge

Tretmani talogom od kave i jutarnje masaže pomažu protiv celulita, ali ne smije se zaboraviti i na redovitu tjelovježbu te zdravu prehranu
Vidi originalni članak

Borbu protiv celulita dobro je svako jutro započeti žustrim četkanjem bedara mekanom četkom ili grubljom tkaninom, što će pomoći izbacivanju toksina. Pomoći će i talog od kave koji utrljate na problematične dijelove tijela. Omotajte ih plastičnom folijom i ostavite nekoliko minuta. Nakon toga dobro isperite, a najbolje ćete rezultate postići ako postupak ponavljate dva puta na tjedan. Još jedan od tretmana za lijepe noge je i masaža anticelulitnim kremama ili uljem koja je vrlo važna jer kružni pokreti stimuliraju cirkulaciju krvi i limfe. No kao i kod proširenih vena, koje mogu nestati jedino uz pomoć liječnika, za lijepe noge vrlo je važna tjelovježba, a plivanje se smatra idealnim za prevenciju celulita. Valja izbjegavati preslanu i prezačinjenu hranu, kao i kavu te alkohol, a povećati unos voća i povrća. Osobito su dobre namirnice bogate vitaminom C i kalijem jer pomažu izbacivanja štetnih tvari iz organizma.Bitno je i piti najmanje šest do osam čaša vode na dan jer dehidrirana koža brže stvara celulit. Genetski faktor za nastanak celulita važan je kao i kod proširenih vena. Stoga, unatoč uvriježenu mišljenju, sjedenje prekriženih nogu ili nošenje preuskih traperica neće spriječiti njihov nastanak. Može ih samo malo ublažiti.

Protiv tvrde kože na stopalima pomaže vazelin
Zatvorene žuljeve nikako ne valja bušiti jer u ranu mogu ući bakterije i inficirati je. Žulj će otpasti ako ga tri-četiri dana, ujutro i navečer, mažete zgnječenom polovicom bijelog luka. Brže će zacijeliti i ako na njega zalijepite bijelu tanku opnu iz ljuske svježeg jajeta. Ako je žulj otvoren, očistite ga i na njega stavite poseban flaster protiv žuljeva i mjehura.

More i maslinovo ulje za ožiljke
Nemoguće je riješiti se starih ožiljaka, osim djelomično uz dermatologovu pomoć, no mogu se donekle prekriti korektorom u stiku i tekućim puderom. No ako je ožiljak svjež, važno je redovito nanositi specijalizirane kreme za njegovo ublažavanje, a dobro je i povremeno ga namazati maslinovim uljem. Kupanje u moru također može biti od pomoći.

Luk ili opna jajeta na žuljeve
Zadebljana koža na stopalima vrsta je obrambenog mehanizma koji koža razvije jer neprestano trenje o cipelu “doživljava” kao ozljedu. Kako bi omekšala, stopala namakajte 30-ak min u toploj vodi i morskoj soli, a zatim sastružite mrtve stanice kamenom plovučcem. Možete ih i prije spavanja premazati vazelinom, navući pamučne čarape, a ujutro će koža biti meka.

Pilingom protiv uraslih dlačica

Kako biste umanjili crvenilo, natečenost i urastanje dlačica, minutu prije depilacije premažite bikini zonu gelom protiv prištića. Također, kako dlake ne bi urastale, važno je britvicom ići uz njih. Kozmetičari preporučuju i dobro se istrljati grubljim ručnikom nakon tuširanja te premazati noge pilingom od maslinova ulja, soli i palente.

Mrlje i lak
Imate li bijele mrlje na noktima na nožnim prstima, ne valja ih prekrivati lakom nego ih pustiti da se “odmore” od laka

Brzinski trik
Prekrivanju celulita poslužit će i uporaba krema za samotamnjenje te bronzera, a i koža će biti znatno sjajnija i glatkija

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fnatic_zg 12.05.2010.

    Evo svest cu ja tih 9 na samo jednu - ozenite Tinu Turner.

Komentiraj...
Vidi sve komentare