To je to što me zanima!

Osam napuštenih pasa pronašlo je dom nakon što su igrači HNK Rijeka s njima izašli na teren

Nogometaši HNK Rijeka sudjelovali u humanitarnoj akciji 'Udomi me' uoči derbija s Dinamom 10. travnja na Rujevici. Tada su na teren izašli sa 11 pasa koji su se nalazili u azilu Društva za zaštitu životinja Rijeka
Vidi originalni članak

Imamo dobre vijesti, odmah nakon utakmice od 8 štenaca, 3 su udomljena, 3 su rezervirana i ostala su samo dva. Njihova mama je mješanka bijelog hrvatskog ovčara, srednjeg rasta, tako da pretpostavljamo da će i štenci biti te veličine kad odrastu. Nalaze se na privremenom smještaju u okolici Rijeke, napisali su volonteri Društva za zaštitu životinja Rijeka na svojoj Facebook stranici brzo nakon utakmice na kojoj su igrači HNK Rijeka na teren izašli sa napuštenim psima i pozvali ljude da ih udome.

U međuvremenu, od 11 pasa predstavljenih prije početka utakmice HNK Rijeka - Dinamo, topli dom je pronašlo njih osam (detalje o troje koji još nisu udomljeni pronaći ćete niže u tekstu).

- Ostala su dva štenca stara 4 mjeseca i kujica Lina koja je bila zvijezda te večeri. Ona ima godinu i pol i jako je živahna. To je ona koju je jedan od igrača vodio na uzici - rekla nam je volonterka Merima Ferk pa se osvrnula na HNK Rijeka, njegove igrače i upravu.

- Igrači skoro svi imaju psa, neki više njih, čak i ljudi iz uprave kluba pa su vrlo empatični po tom pitanju. Pomogli su nam u više navrata - dodala je. 

Inače, na Facebook stranici ovog nogometnog kluba redovito se, uz fotografije s raznih utakmica, nađu i fotke pasa koji traže dom. Između ostalog, tamo su napisali: 'Pas je čovjekov najbolji prijatelj, ne samo zbog izreke, već zato što je dokazano da psi imaju vrlo dobar utjecaj na svoje vlasnike. Šetnja i igra sa psom smanjuju stres i osjećaj usamljenosti te dokazano pozitivno djeluju na mentalno zdravlje. Razmislite o udomljavanju i posjetite azil za napuštene životinje Rijeka na Viškovu!'

HAPPY END Tri sata od eutanazije. Zagrlili su se i čekali... Zbog ove slike su živi: 'Morala sam ih spasiti'

Nogometaši HNK Rijeka sudjelovali su u humanitarnoj akciji 'Udomi me' uoči derbija s Dinamom 10. travnja na Rujevici. Tada su na teren izašli sa 11 pasa koji su se nalazili u azilu Društva za zaštitu životinja Rijeka. Svaki od dlakavaca je na sebi imao navijačku maramu.

Pogledajte kako je to izgledalo:

- Humanitarna akcija je osmišljena i pokrenuta u svrhu promicanja i podizanja svijesti javnosti o udomljavanju napuštenih životinja. Cilj humanitarne akcije, također, je naglasiti važnost odgovornosti i brige za kućne ljubimce te pojačati interes za donacijama lokalnim azilima za pse - rekli su u HNK Rijeka.

- Ovo nam je bio najveći projekt do sad, a koji su naši psići i tim volonterki odradili besprijekorno. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji, donatorima MegaMajice na divnim majicama, gledateljima na odličnoj atmosferi, pratiteljima na dijeljenju objava, a najveće hvala klubu NK Rijeka i njegovim igračima na podršci - rekli su u Društvu za zaštitu životinja Rijeka i pozvali ljude da im pomognu koliko tko može.

POGLEDAJTE VIDEO Presladak prizor iz Ukrajine: Napušteni psi zaštitili tek rođene mačiće i njihovu majku

- Trenutno nam je najveći problem podmirivanje ogromnih veterinarskih troškova. Naime, u kratko vrijeme nam je došlo jako puno štenaca i starijih, bolesnih pasa. Također, potrebna nam je kvalitetna hrana za seniore te medicinska hrana za pse koji imaju problema s probavom - rekla nam je Merima Ferk i zahvalila svima koji im nesebično pomažu.

U svakom trenutku, napomenula, je brinu o stotinjak životinja od kojih se dio nalazi u samom azilu, a dio je na privremenom smještaju. 

Kujica i štenci koji su bili među psima predstavljenima na Rugvici, a jedini još nisu pronašli dom

LINA

'Lina je balkanski gonič, ima lovački instinkt jer u prirodi obožava njuškati i istraživati. Aktivna je i dinamična, tako da bi skrbnici trebali biti ljubitelji prirode, kretanja i imati vremena za Linine potrebe. 

Manjeg je rasta, ima 11 kg, čipirana je, cijepljena i sterilizirana, okoćena je 15.7.2019. S drugim psima se divno slaže, a s ljudima postaje velika mazulja. Udomljuje se gdje već postoji kućni ljubimac jer obožava biti u društvu sa još jednim psom.'

KALA I KATI

One su razigrane sestre stare 4 mjeseca koje će biti srednjeg rasta. Mama im je mješanka Border Collija i bijelog hrvatskog ovčara, a tata labrador, tako barem veterinari pretpostavljaju.

U azilu kažu da su obje jako dobre, vesele, razigrane, socijalizirane... Obožavaju djecu, druge pse, mačke i ostale životinje. Kala je bijela, a Kati krem boje.

Zahvaljujući ovom azilu, oko 300 napuštenih pasa godišnje pronađe dom. Više informacija o azilu te o tome kako možete pomoći - udomljavanjem, donacijama, sponzoriranjem, volontiranjem, kao i kontakt informacije, dostupne su na web stranici zz-rijeka.org.

Računi za donacije 

Žiro-račun, IBAN: HR0223400091117016982 PBZ

Devizni račun: HR9524020061100689037 SWIFT ESBCHR22 ERSTE

'Društvo za zaštitu životinja Rijeka neprofitna je udruga koja djeluje u Rijeci i okolici pomažući odbačenim i izgubljenim životinjama. Udruga je osnovana 1993. godine te skrbi o psima smještenima u skloništu između Viškova i Kastva. U skloništu se za pse svakodnevno brinu volonteri osiguravajući im hranu, svježu vodu i potrebnu veterinarsku skrb.'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare