Viral

Komentari 71

Tri sata od eutanazije. Zagrlili su se i čekali... Zbog ove slike su živi: 'Morala sam ih spasiti'

Tri sata od eutanazije. Zagrlili su se i čekali... Zbog ove slike su živi: 'Morala sam ih spasiti'

Par mješanki bio je na samo tri sata od zakazane eutanazije, kad je jedna volonterka objavila fotografiju na kojoj se par grli...

Ti psi ne znaju zašto su stavljeni u kavez. Ne znaju i hoće li više ikad izaći. Ali znaju da ih nitko ne želi. Vide ljude kako prolaze pokraj njih nezainteresirano i osjećaju to, govore iz jednog američkog udruženja za spas životinja.

Prema zakonima u SAD-u, ovisi o saveznoj državi, neželjeni psi i lutalice nakon određenog vremena u 'azilima' završe na eutanaziji ako ih nitko ne udomi. Ta tužna sudbina čekala je i 11-mjesečnu Kalu, te njezinu četiri mjeseca stariju 'cimericu' iz kaveza Keiru. Par mješanki bio je na samo tri sata od zakazane eutanazije, kad je jedna volonterka objavila fotografiju na kojoj se par grli. Kao da su znali što ih čeka, čuvale su jedna drugu, rekli su kasnije iz azila.

Fotografiju je vidjela jedna članica udruge za pomoć životinjama 'Angels among us' i odmah je nazvala azil i poručila im kako će ih ona i prijateljica udomiti.

- I dalje se grle. Uživaju u slobodi i stalno se igraju - govore dame koje su ih spasile.

Iz udruge su rekli kako oko 60 posto svih životinja iz državnih azila na kraju završi na eutanaziji i da je njihov cilj zaustaviti tu okrutnu praksu, piše Mirror.