To je to što me zanima!

Dijamanti iz laboratorija mogu zamijeniti prave jer su identični

Belgijanke Jessica Warch i Sidney Neuhaus, vlasnice linije luksuznog nakita, smatraju da će se tržište sve više okrenuti dijamantima iz laboratorija jer su zapravo isti kao oni prirodni
Vidi originalni članak

- Ljudi uglavnom ne shvaćaju da su dijamanti uzgojeni u laboratoriju kemijski i fizički identični prirodnim dijamantima. Postoji i zabluda, a to je da dijamanti uzgojeni u laboratoriju troše više energije od miniranih dijamanata - komentirala je Sidney Neuhaus, jedna od dizajnerica koje predlažu umjetne dijamante.

Naime, energija koja se koristi za proizvodnju miniranih dijamanata nije ni usporediva s energijom koja se koristi za stvaranje dijamanta u laboratoriju - i to bez razmatranja društvenih utjecaja vađenja dijamanata na lokalne zajednice i dugotrajnih učinaka na naš planet - dodaje autorica.

POGLEDAJTE VIDEO: Nakit od lišća dio je održive modne scene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tradicionalnoj industriji dijamanata već dugo nedostaje transparentnost u načinu opskrbe, pa je nemoguće znati odakle dolaze dijamanti. Iskopani dijamanti imaju složeni način dobavljanja te često mijenjaju ruku najmanje 15 puta prije nego što dođu do nas, dok je poznato da postupak ima razarajuće i opasne učinke na lokalne zajednice - izjavila je Jessica Warch za Harper's, koja s kolegom potpisuje linije nakita s umjetnim dijamantima, imena Kimaï.

SAVJETI ZA ODRŽAVANJE Uništavaju li dezinfekcijska sredstva nakit? Zlatari otkrili najčešće greške koje se rade

Obje su članice obitelji iz Antwerpena, koje već desetljećima rade s pravim dijamantima, no dio su nove generacije koja želi promijeniti priču.

VRATITE NAKITU SJAJ Običan sapun i topla voda čiste luksuzno dijamantno prstenje

Traže transparentnost u proizvodnji nakita i naglasak na umjetno uzgojene dijamante.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 🌺Miris kamelija🌺 24.02.2021.

    Ne znam čemu uopće takva frka oko ugljika. 🤷🏻‍♀️😎

  • sljastrava 24.02.2021.

    Je li to za jelo dobro?

  • 24.02.2021.

    Onda će im pasti cijena. Moš mislit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare