To je to što me zanima!

Dizajn iz Slavonije: Praktični minimalizam na hrvatski način

Bilo je samo pitanje vremena kad će napustiti struku i nakon 12 godina rada u odvjetničkom uredu, mladi bračni par iz Osijeka napravio je izlet u dizajnerske vode i tamo se zadržao
Vidi originalni članak

Odvjetnički par Jelena (37) i Nikola Knežević (39) iz Osijeka bave se ručno rađenim predmetima za dom koje krase bezvremenski izgled i praktična funkcionalnost.

U sebi su uvijek nosili kreativni nagon, pa je samo bilo pitanje vremena kad će napustiti struku.

ZA MALE STANOVE Na balkonski ili zid spavaće ili dnevne sobe 'parkirajte' bicikl

- Recimo da je to više bio nekakav ‘izlet’ u dizajnerske vode, budući da prije pokretanja Twelvedotsa nismo imali nikakvog dizajnerskog iskustva, ali ipak raditi za sebe i ono što volimo bila je najvažnija motivacija za pokretanje novog posla - kažu nam Jelena i Nikola.

U proizvodnji najčešće koriste prirodne materijale, poput drva i mramora koji svakom proizvodu daju potrebnu toplinu i kvalitetu, ali i bezvremenost. U njihovoj ponudi ističu se stolići, daske za rezanje, vješalice, svijećnjaci i papuče. U svaki njihov proizvod utkano je puno energije i ljubavi prema lokalnoj proizvodnji.

- Svi naši proizvodi isključivo se rade u Hrvatskoj, gdje u suradnji s lokalnim obrtnicima imamo priliku učiti o tradicijskim procesima i načinu korištenja pojedinih materijala, ujedno usmjeravajući pažnju i na nove tehnologije i procese, a sve kako bismo zajedničkim snagama razvijali nove proizvode - ističe par.

JESENSKI MAKEOVER Bež i senf-žuti detalji unijet će toplinu u svaki kutak doma...

Ove jeseni počinju prodaju novog proizvoda, za koji im je trebalo nekoliko mjeseci rada jer je to ujedno najkompleksniji proizvod do sada.

- Riječ je o uredskom stolu jednostavnog dizajna, ali opet s naglaskom na kvalitetu izrade te funkcionalnost proizvoda - otkrili su nam Jelena i Nikola. Zanimljivo je da se cijela kolekcija bolje prodaje u svijetu nego u Hrvatskoj, i to većinom u zemljama EU, Australiji, SAD-u i Kanadi.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 07.10.2018.

    Baš mi se sviđa. Rafiniranih proporcija, nije nakićeno, decentnih boja, plijeni elegantnim potezom dizajna. Fajn :))

  • Clipeum 07.10.2018.

    Bezveze, a vjerojatno i preskupo. Slavonci nisu nikad napravili nesto pametno, osim mozda Saponije.

  • 07.10.2018.

    ok. a da spomenete kak se zove brand/firma ... i gdje se mogu kupiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare