Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Bež i senf-žuti detalji unijet će toplinu u svaki kutak doma...

BRZO I ZA SVAKI DŽEP Detalji poput toplih prekrivača, pletenih košara, jastučića jesenskih boja, cvijeća i plodova iz vrta dovoljni su za stvaranje ugođaja za uživanje i opuštanje...

4 komentara

Promjene u interijeru ne moraju se očitovati u velikim zahvatima - koristeći zanimljive detalje u dom možete unijeti jesenski duh. 
Jedan od najjednostavnijih zahvata je igra bojama. No nije potrebno bojiti cijele prostorije - dovoljno je jedan zid obojiti u jesensku nijansu poput smeđe ili zagasito crvene. Umjesto žarkih, veselih tonova s morskim detaljima u kojima smo uživali tijekom proljeća i ljeta, vrijeme je za nešto  toplije i neutralnije.

Nijanse poput bež, boje capuccina ili kave, čokolade ili sivkastih nijansi koje su u posljednje vrijeme jako popularne, vašem će domu dati toplinu. Općenito, boje koje dominiraju prirodom prenesite u svoj dom – žuta, crvena, smeđa najbolji su primjeri. Imate li svijetao, neutralan prostor, nekoliko dekoracija u ovim bojama bit će sasvim dovoljne. Dodavanjem jastučića tamnijih tonova u kombinaciji s pokojim crvenim imat će bitan učinak na sam dojam u stanu.

Dobar saveznik u promjeni dekora su i materijali. Iako ih mnogi previde i prednost daju bojama, tkanine i materijali u domu igraju itekako važnu ulogu. Dok su za tople mjesece obično rezervirane prozračne i lagane tkanine, jesen voli one toplije i teže materijale. Na kraju, nemojte zaboraviti sitnice i detalje iz prirode. Nekoliko suhih grana, suho cvijeće iz vašeg vrta ili pak bundeve i jesenski plodovi sasvim sigurno su na razini tog zadatka.

Čar je u detaljima

Ne morate pretjerivati i odmah maštati o potpunom preuređenju interijera. Pletena lampa, jastuci u nijansama crvene, senf žute ili zelene te cvjetni aranžmani i bilje koji unose miris sezone bit će dovoljni.

Tone to tone stil - idealan za jesen

U posljednje vrijeme u Skandinaviji je u uređenju interijera sve zastupljeniji trend tone-to-tone. Ugodan, sofisticiran, jednostavan, a tako lijep.  To znači da se cjelokupno uređenje prostora bazira isključivo na pažljivom uklapanju, odnosno slaganju boja, tj. tonova koji pripadaju istoj paleti boja. No ključ je u odabiru toplih boja koje stvaraju cozy (udoban) ugođaj.

VIDI OVO! Taboo tema: Sve što trebate znati o tangama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message