To je to što me zanima!

Djeca na dan potroše energiju jednaku kao 249 minuta boksa

Stručnjaci upozoravaju da djeca svaki dan troše tri puta više energije nego odraslih, zbog čega bi njihova prehrana trebala biti bogata vitaminima, željezom i kalcijem
Vidi originalni članak

Dijete u jednom danu potroši toliko energije koliko bi odrasli čovjek potrošio u 83 runde boksa, utvrdilo je istraživanje britanske inicijative Growing Up Milk Info. 

Stalno trčkaranje djeteta te igra u pješčaniku i parku jednaka je 249 minute u boksačkom ringu ili trčanju na 48 kilometara, piše Daily Mail. Dječje aktivnosti iziskuju toliku količinu energije koja se može mjeriti s tri nogometne utakmice u jednom danu, potvrdila je studija. 

Gotovo 78 posto roditelja smatra kako djeca trebaju jesti jednake obroke kao i oni, ali u manjim porcijama. No, stručnjaci tvrde da je djeci zapravo potrebno tri puta više energije nego odraslima jer je svaki dan potroše više od njih.  

- Da djeca vide roditelje kako svaki dan trče maraton poput njih, bili bi poprilično impresionirani. No najbitnije je da roditelji shvate da djeci treba bogatija prehrana koja uključuje vitamine C, kalciji, željezo i cink, s obzirom na energiju koju svakodnevno troše - istaknula je nutricionistkinja dr. Carrie Ruxton. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Capafiori 07.07.2012.

    Znate li možda tko je svjetski vice šampion sa navršenih 8 mjeseci života? Puzajuća radoznala opasnost stiže jagjčbočajičbanopbčiiq :))))

  • baš_je 27.06.2012.

    zbilja klinci su nepopravljivi radoholičari.

  • zmaja- 26.06.2012.

    Kao 249 min. boksa puta 2 u slučaju mog djeteta :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare