To je to što me zanima!

Dječak s autizmom izgubio je najbolju prijateljicu pa je za 18. rođendan dobio najljepši dar

Kada je njegova mačka Tabby nakon 16 godina preminula, Morgan je bio jako tužan. Za svoj 18. rođendan dobio je novu mačku, a njegova reakcija će vas oduševiti
Vidi originalni članak

Morganu Roseberryju je prvi put dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma sa samo tri godine. Mnogi roditelji ove djece ili roditelji općenito znaju kako kućni ljubimci mogu pozitivno utjecati na djetetov život.

Iako je vrlo inteligentan Morgan je imao poteškoća u komunikaciji, rekla je njegova mama Cyndi. Nakon opsežnog testiranja dijagnosticiran mu je Aspergerov sindrom, jedan od nekoliko poremećaja iz autističnog spektra.

To je Morganu otežalo uspostavljanje odnosa s drugima, a zbog toga su ga i druga djeca u školu zlostavljala. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Morgan ima problema s čitanjem društvenih znakova i razumijevanjem 'normalnih' interakcija. Njegovi interesi (primjerice usisivači) nisu ono što zanima prosječno dijete njegove dobi. Na kraju smo ga ispisali iz 'tipične' škole nakon četvrtog razreda i na kraju je završio školu koja je specijalizirana za djecu s poremećajima iz spektra autizma - rekla je njegova mama.

Morgan je pronašao svoj put u životu. Radi u jednoj lokalnoj trgovini (Caritasov dućan) i oko sebe ima svoju obitelj. Također jako voli životinje. Njegova mačka Tabby bila je s obitelji više od deset godina, a Morgan ju je toliko volio da ju je nazivao 'kćerkom'.

- Našao je prijatelja u Tabby. Tabby je bila škrta i usamljena kad je prvi put stigla, ali je u kratkom je vremenu i zahvaljujući Morganu postala draga i privržena, osobito s Morganom - ispričala je Cyndi.

Nažalost, Tabby je u rujnu preminula od starosti u dobi od 16 godina, a ta vijest jako je rastužila Morgana.

Morganova obitelj znala je koliko mu je Tabby značila i odlučila mu je za njegov 18. rođendan i maturu u srednjoj školi kupiti lijep poklon.

- Malo prije rođendana on je sam pitao može li dobiti drugu mačku. Odlučili smo da mu to bude lijepo iznenađenje za njegov rođendan i proslavu mature - rekla je mama.

Po njegovoj reakciji možete vidjeti koliko je Morgan bio sretan kada je otvorio poklon u kojem se nalazila mačka. Dao joj je ime Vitani po liku iz Kralja lavova 2, prenosi Metro.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NikolaNIĐO123 19.08.2020.

    Ovako se moja sestra veselila kad je dobila macku, 5 godina ju je pazila i mazila i onda susjed isprobavao zracnu pusku i ubio je. Kaznu je dobio ako se ne varam oko tisucu kuna, nikad nismo vise pricali sa njima. Na srecu umro je i susjed ne dugo nakon toga, nakon kratke i teske bolesti. Karma odradila svoje.

  • crna žena 19.08.2020.

    Kako malo za sreću treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare