Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Dječak s autizmom izgubio je najbolju prijateljicu pa je za 18. rođendan dobio najljepši dar

Dječak s autizmom izgubio je najbolju prijateljicu pa je za 18. rođendan dobio najljepši dar
1

Kada je njegova mačka Tabby nakon 16 godina preminula, Morgan je bio jako tužan. Za svoj 18. rođendan dobio je novu mačku, a njegova reakcija će vas oduševiti

VIDEO

Morganu Roseberryju je prvi put dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma sa samo tri godine. Mnogi roditelji ove djece ili roditelji općenito znaju kako kućni ljubimci mogu pozitivno utjecati na djetetov život.

Iako je vrlo inteligentan Morgan je imao poteškoća u komunikaciji, rekla je njegova mama Cyndi. Nakon opsežnog testiranja dijagnosticiran mu je Aspergerov sindrom, jedan od nekoliko poremećaja iz autističnog spektra.

To je Morganu otežalo uspostavljanje odnosa s drugima, a zbog toga su ga i druga djeca u školu zlostavljala. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Kako lubimci pokazuju ljubav 00:35

- Morgan ima problema s čitanjem društvenih znakova i razumijevanjem 'normalnih' interakcija. Njegovi interesi (primjerice usisivači) nisu ono što zanima prosječno dijete njegove dobi. Na kraju smo ga ispisali iz 'tipične' škole nakon četvrtog razreda i na kraju je završio školu koja je specijalizirana za djecu s poremećajima iz spektra autizma - rekla je njegova mama.

Morgan je pronašao svoj put u životu. Radi u jednoj lokalnoj trgovini (Caritasov dućan) i oko sebe ima svoju obitelj. Također jako voli životinje. Njegova mačka Tabby bila je s obitelji više od deset godina, a Morgan ju je toliko volio da ju je nazivao 'kćerkom'.

- Našao je prijatelja u Tabby. Tabby je bila škrta i usamljena kad je prvi put stigla, ali je u kratkom je vremenu i zahvaljujući Morganu postala draga i privržena, osobito s Morganom - ispričala je Cyndi.

Nažalost, Tabby je u rujnu preminula od starosti u dobi od 16 godina, a ta vijest jako je rastužila Morgana.

Morganova obitelj znala je koliko mu je Tabby značila i odlučila mu je za njegov 18. rođendan i maturu u srednjoj školi kupiti lijep poklon.

- Malo prije rođendana on je sam pitao može li dobiti drugu mačku. Odlučili smo da mu to bude lijepo iznenađenje za njegov rođendan i proslavu mature - rekla je mama.

Po njegovoj reakciji možete vidjeti koliko je Morgan bio sretan kada je otvorio poklon u kojem se nalazila mačka. Dao joj je ime Vitani po liku iz Kralja lavova 2, prenosi Metro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps