To je to što me zanima!

Djedica za uspavljivanje: Nekad sam popišan, ali mi je to super!

Bebe mazi, šapuće im i pjeva uspavanke, a one se u tren oka prepuste toplom i nježnom zagrljaju i utonu u san. Roditelji su oduševljeni njegovom brižnošću...
Vidi originalni članak

Svaki utorak i četvrtak David Deutchman (82) dolazi na odjel intenzivne njege bolnice Children's Healthcare u Atlanti kako bi uspavljivao bebe u svom naručju. I to radi posljednjih 12 godina.

- To je najbolji posao koji sam ikad imao, iako sam često popišan i pobljuckan, ali meni je to super - kaže umirovljeni direktor marketinga. Deutchman ima vrlo specifičan raspored, utorkom posjećuje starije bebe i djecu na pedijatrijskoj jedinici intenzivne njege, a četvrtkom posjećuje novorođenčad u odjelima za intenzivnu njegu.

Bebe mazi, šapuće im i pjeva uspavanke, a one se u tren oka prepuste toplom i nježnom zagrljaju i utonu u san. Obično sjedi u fotelji i nebrojene sate bavi se s djecom i bebama čiji roditelji ne mogu u bolnici ostati cijeli dan. On je samo dio volonterskog programa Baby Buddies, čiji volonteri brinu o djeci koja zbog bolesti ili komplikacija prisiljena dugo vremena po rođenju ostati u bolnici. 

David im tako nadomješta ljubav i nježnost koja im je iznimno potrebna u prvim mjesecima života. Posebno za djecu i novorođenčad, ljudski kontakt i toplina su vrlo bitna za normalan razvoj. I znanstveno je dokazano da im je osim hrane i zaklona, potrebna i ljubav i vezivanje, i da bez toga vjerojatno neće napredovati. Stoga su volonteri koji rade s djecom pravo blago.

Iako ga prijatelji zadirkuju, David kaže: 

- Oni jednostavno ne shvaćaju kakva je nagrada držati dijete - kaže. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • blonde 28.02.2019.

    prekrasno, ima li ljepšeg posla od ovoga...imam unučicu od 2mj i uživam biti sa njom..

  • STorm5 28.02.2019.

    Predivno :)

  • Pinguu 27.02.2019.

    Na prvu mi je naslov bio malo čudan -.- Ali sve u svemu lijep posao ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare