To je to što me zanima!

Dnevni Chic: Blješteći komad ide uz mat ili tamne nijanse

Jedan od ‘krivaca’ za ovu stilsku situaciju, koja je izuzetno sjajna, je i Alessandro Michelle, dugokosi Guccijev art direktor i vlasnik new-age kiča na modnoj pisti. Ali i kič ima neka pravila...
Vidi originalni članak

Čovjek beskompromisno miješa stilove, trendove, dekade, za njega vrijedi pravilo ‘više je više je više’. Kad se sve skupa profiltrira, na ulice stiže tek dio toga, no blistave su teksture zaradile svoje mjesto pod jesensko-zimskim suncem. I to se najavljuje već neko vrijeme jer su razne šljokice, ljuskice i perle rijetko kome neatraktivne. Ipak, treba ih dozirati.

Osamdesete ćemo ostaviti osamdesetima i osmisliti modernu verziju chic izgleda. Primjerice, hoodica i štras naušnice. Želiš ostaviti dojam, odmah? Slavna Talijanka Miuccia Prada izjavila je da te ono što odijevaš predstavlja u očima javnosti, naročito danas, kad su bliski kontakti tako brzi i kratki - moda tad postaje instant-jezik. Znači, izbor definitivno pada na onaj šos sa šljokicama.

Ako vam se čini da ste zaglibili u kič, sjetite se citata legendarne Diane Vreeland, nekadašnje urednice magazina Vogue: ‘Malo lošeg ukusa nikome ne škodi! To je kao doza paprike. Svi mi trebamo malo lošeg ukusa, to je ljudski, zdravo... Ne imati ukus uopće – to je ono najgore!’. 

No kako kombinirati te sjajne stvari, naročito po danu? Jednostavno, zaboravite pravilo više je više, pustite Gucci i Versace, za svakodnevicu treba ‘smiriti’ dojam. Fora je imati jednu stvar koja blista, uz ostale mat ili tamne nijanse. Uz haljine ili majice sa šljokicama ne treba nam ona megakristalna ogrlica. Neka to budu samo tanašni zlatni ringovi. 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • peppito 23.10.2017.

    moja curka spaja nespojivo i meni to sve ok. volim nju pa volim i njen stil. njoj je važno da je svoja. volim njenu svilenu haljinicu i kratku traper jaknu, na zlatne tenisice. :) znam da ovo nikom nije važno samo meni, ma ja samo onako ...

  • muskarac 21.10.2017.

    ova na zadnjoj slici mi je ludilo obucena LUDILO samo da suknja nije prozirna

  • 21.10.2017.

    žene u 70ima su izgledale super zgodno

Komentiraj...
Vidi sve komentare