To je to što me zanima!

Do lijepih ruku i veće snage uz pomoć užeta, jastuka i novina

Želite li isklesati trbušnjake, "čitajte’"novine u položaju muškog ili ženskog skleka, za lijepo oblikovane ruke vježbajte uz pomoć kauča, a za snagu preskačite uže
Vidi originalni članak

Ako vas zamara odlazak u teretanu i ne volite vježbati okruženi s puno ljudi, pretvorite dom u studio. Jedna od najboljih vježbi za rad na kondiciji i mršavljenje ne zahtijeva skupe sprave nego najobičnije uže. Preskačite uže najbrže što možete, a serija neka za početak traje 30 sekundi. S kraćim odmorom napravite tri serije. 

Uz uže uobičajenu rutinu vježbanja osvježit će i listanje omiljenih novina. No položaj listanja stranica bit će pomalo drukčiji. 

- Postavite se u položaj upora (skleka), ruke neka budu ispod ramena, noge su ispružene te pazite da su leđa između ramena i kukova ravna, odnosno da kukovi ne propadaju prema podu - objašnjava magistra kineziologije Andrea Valušek. Stavite novine ispod lica. Oslonite se na desnu ruku, a lijevom posegnite prema novinama i vidite koliko stranica možete okrenuti u 30 sekundi. Nakon isteka vremena oslonite se na lijevu ruku. Prema novinama posegnite desnom rukom i pokušajte vratiti isti broj stranica na početak. Ako vam je teško držati taj položaj, spustite koljena na pod, odnosno namjestite se u žensku verziju skleka.

- Ispod koljena stavite dekicu ili deblji ručnik kako vas ne bi žuljala podloga - savjetuje Valušek. 

Nakon što ste prelistali novine, poslužite se jastukom. - Jastuk može stvoriti nestabilnu podlogu te je stoga izvrsno oruđe za trening - kaže Valušek. 

Savite ga na pod i na njega stanite desnim stopalom. Ispružite ruke sa strane tako da budu usporedne s podom i da budu u visini ramena. Privucite lijevo koljeno prema trbuhu, dok bedro ne dođe do položaja u kojem je usporedno s podom. Potom ispružite lijevu nogu prema iza, a lijevu ruku ispružite prema desnom stopalu te pokušajte održati ravnotežu. Vratite se u početni položaj. Ponavljajte vježbu 30 sekundi pa promijenite nogu.

Vježba "sat" 

Spustite se na koljena, položite desni dlan na jastuk, ispružite lijevu ruku ispred tijela pa kružite njome u smjeru kazaljke na satu 30 sekundi. Napravite pauzu te kružite suprotno od smjera kazaljke na satu. Promijenite ruke. 

"Čitam" i vježbam u toplini doma 

Dok izvodite vježbu listanja novina u položaju upora, istodobno jačate mišiće trbuha i leđa. pritom ćete isklesati ruke i mišiće prsa te ojačati podlaktice, objašnjava magistra kineziologije Andrea Valušek.  

Za lijepe ruke

Sjednite na rub kauča i postavite dlanove pokraj kukova. Podignite stražnjicu i namjestite se tako da koljena dođu iznad peta. Spuštajte se prema podu, nemojte dotaknuti pod te se vratite u početni položaj. Napravite tri serije po deset ponavljanja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ObiVanKenobi 15.10.2014.

    dobre ideje, ionako dosadašnje moje vježbanje mi je postalo dosadno..:/

  • space2 14.10.2014.

    uvijek se zaboravlja na ključnu stvar kod ovakvih tekstova a to je - prehrana. nema lijepih ruku ni isklesanih trbušnjaka bez toga da se ne pazi šta se jede. pod "pazi" mislim na točno i strpljivo brojanje i zbrajanje kalorija, UH, proteina i masti koje unosimo na dnevnoj bazi. jer ispod onih valjušaka i šlaufa na stomaku svi imamo trbušnjake. cilj je otopiti/skinuti taj višak da bi se onda i trbušnjaci istaknuli. dakle za dobar izgled vježbanje je 20 do 30% a ostatak od 70 do 80% je stvar prehrane. jer niste se vi udebljali od nevježbanja nego od toga što unosite u sebe. tu treba početi prvo, plan prehrane je odličan početak!

  • zutko 14.10.2014.

    vježbam svaki dan popodne,ujutro se samo malo istegnem a danas ću i ovo probati kao jedan od načina vježbanja za lijepe mišiće na rukama...:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare