Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Do lijepih ruku i veće snage uz pomoć užeta, jastuka i novina

Do lijepih ruku i veće snage  uz pomoć užeta, jastuka i novina
1

Želite li isklesati trbušnjake, "čitajte’"novine u položaju muškog ili ženskog skleka, za lijepo oblikovane ruke vježbajte uz pomoć kauča, a za snagu preskačite uže

VIDEO

Ako vas zamara odlazak u teretanu i ne volite vježbati okruženi s puno ljudi, pretvorite dom u studio. Jedna od najboljih vježbi za rad na kondiciji i mršavljenje ne zahtijeva skupe sprave nego najobičnije uže. Preskačite uže najbrže što možete, a serija neka za početak traje 30 sekundi. S kraćim odmorom napravite tri serije. 

Uz uže uobičajenu rutinu vježbanja osvježit će i listanje omiljenih novina. No položaj listanja stranica bit će pomalo drukčiji. 

- Postavite se u položaj upora (skleka), ruke neka budu ispod ramena, noge su ispružene te pazite da su leđa između ramena i kukova ravna, odnosno da kukovi ne propadaju prema podu - objašnjava magistra kineziologije Andrea Valušek. Stavite novine ispod lica. Oslonite se na desnu ruku, a lijevom posegnite prema novinama i vidite koliko stranica možete okrenuti u 30 sekundi. Nakon isteka vremena oslonite se na lijevu ruku. Prema novinama posegnite desnom rukom i pokušajte vratiti isti broj stranica na početak. Ako vam je teško držati taj položaj, spustite koljena na pod, odnosno namjestite se u žensku verziju skleka.

- Ispod koljena stavite dekicu ili deblji ručnik kako vas ne bi žuljala podloga - savjetuje Valušek. 

Nakon što ste prelistali novine, poslužite se jastukom. - Jastuk može stvoriti nestabilnu podlogu te je stoga izvrsno oruđe za trening - kaže Valušek. 

Savite ga na pod i na njega stanite desnim stopalom. Ispružite ruke sa strane tako da budu usporedne s podom i da budu u visini ramena. Privucite lijevo koljeno prema trbuhu, dok bedro ne dođe do položaja u kojem je usporedno s podom. Potom ispružite lijevu nogu prema iza, a lijevu ruku ispružite prema desnom stopalu te pokušajte održati ravnotežu. Vratite se u početni položaj. Ponavljajte vježbu 30 sekundi pa promijenite nogu.

Vježba "sat" 

Spustite se na koljena, položite desni dlan na jastuk, ispružite lijevu ruku ispred tijela pa kružite njome u smjeru kazaljke na satu 30 sekundi. Napravite pauzu te kružite suprotno od smjera kazaljke na satu. Promijenite ruke. 

"Čitam" i vježbam u toplini doma 

Dok izvodite vježbu listanja novina u položaju upora, istodobno jačate mišiće trbuha i leđa. pritom ćete isklesati ruke i mišiće prsa te ojačati podlaktice, objašnjava magistra kineziologije Andrea Valušek.  

Za lijepe ruke

Sjednite na rub kauča i postavite dlanove pokraj kukova. Podignite stražnjicu i namjestite se tako da koljena dođu iznad peta. Spuštajte se prema podu, nemojte dotaknuti pod te se vratite u početni položaj. Napravite tri serije po deset ponavljanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje