To je to što me zanima!

Dobar gost zna red: Najavljuje se, ne nameće i čisti iza sebe

Kako biste zaradili etiketu savršenoga gosta, prvo pravilo koje morate ispoštovati glasi: “Koliko god s nekim bili bliski, ne ponašajte se slobodno kao u svojoj kući”
Vidi originalni članak

Poziv u vikendicu na moru, planini ili u gradu koju još niste imali prilike posjetiti u današnje je vrijeme velika olakšica za kućni budžet. Zato kako ne biste ugrozili dugogodišnje prijateljstvo, prije dolaska izjasnite se koliko dugo ćete ostati. Definirajte datume boravka i nemojte biti neodređeni oko trajanja posjeta čekajući da vidite kako će se stvari odvijati kad stignete u goste.

Ako vas je prijatelj pozvao u vikendicu na moru, poštujte njegovu privatnost jer i on je na odmoru

Ako domaćin kaže da ima puno posla tog i tog datuma, otiđite dan prije kako biste mu ostavili vremena da se pripremi za svoje obveze. A kako biste izbjegli nesporazume, raspitajte se kad je vrijeme ustajanja ili odlaska na počinak, smije li se pušiti u kući te kako se primjereno ponašati s kućnim ljubimcima.

Također, ali vrlo važno, ne upadajte nenajavljeni ili u pratnji kućnog ljubimca ili zajedničkog prijatelja. Poštujte da je i vaš prijatelj na zasluženom godišnjem odmoru.

Male geste kao znak zahvale

Ponudite se kao ispomoć u kućanskim poslovima: operite posuđe nakon jela, izvedite domaćinova psa u šetnju, pričuvajte mu djecu ako ima neodgodiv sastanak, otiđite u kupnju namirnica i svakako napunite spremnik ako ste posudili automobil.

Domaćin nije vaš animator

Zabavite se sami. Želite li otići na kultnu predstavu ili izložbu, imajte u vidu da je vašem domaćinu možda peti put da gleda istu stvar. Radije pozovite druge prijatelje ili se snađite sami pazeći da obavijestite domaćine o svojim planovima.

Prije odlaska očistite za sobom

Nikako nemojte otići prije nego ste složili posteljinu, očistili kupaonicu, oprali suđe i vratili posuđene stvari na svoje mjesto, osobito knjige s polica. Zadnja stvar koju netko želi je da čisti za vama.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • barby-barby 16.07.2012.

    a najbolje da si i hranu donese sa sobom:-)

  • user_107575 16.07.2012.

    volim tako i sama sam takva ...ali ne treba mi gost bas prat kupaonu :)

  • Faktor-S 15.07.2012.

    i tih je ,ne vidi ga se i ne čuje, ali dobro plaća za svoj boravak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare