Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Dobar gost zna red: Najavljuje se, ne nameće i čisti iza sebe

Dobar gost zna red: Najavljuje se, ne nameće i čisti iza sebe
1

Kako biste zaradili etiketu savršenoga gosta, prvo pravilo koje morate ispoštovati glasi: “Koliko god s nekim bili bliski, ne ponašajte se slobodno kao u svojoj kući”

VIDEO

Poziv u vikendicu na moru, planini ili u gradu koju još niste imali prilike posjetiti u današnje je vrijeme velika olakšica za kućni budžet. Zato kako ne biste ugrozili dugogodišnje prijateljstvo, prije dolaska izjasnite se koliko dugo ćete ostati. Definirajte datume boravka i nemojte biti neodređeni oko trajanja posjeta čekajući da vidite kako će se stvari odvijati kad stignete u goste.

Ako vas je prijatelj pozvao u vikendicu na moru, poštujte njegovu privatnost jer i on je na odmoru

Ako domaćin kaže da ima puno posla tog i tog datuma, otiđite dan prije kako biste mu ostavili vremena da se pripremi za svoje obveze. A kako biste izbjegli nesporazume, raspitajte se kad je vrijeme ustajanja ili odlaska na počinak, smije li se pušiti u kući te kako se primjereno ponašati s kućnim ljubimcima.

Također, ali vrlo važno, ne upadajte nenajavljeni ili u pratnji kućnog ljubimca ili zajedničkog prijatelja. Poštujte da je i vaš prijatelj na zasluženom godišnjem odmoru.

Male geste kao znak zahvale

Ponudite se kao ispomoć u kućanskim poslovima: operite posuđe nakon jela, izvedite domaćinova psa u šetnju, pričuvajte mu djecu ako ima neodgodiv sastanak, otiđite u kupnju namirnica i svakako napunite spremnik ako ste posudili automobil.

Domaćin nije vaš animator

Zabavite se sami. Želite li otići na kultnu predstavu ili izložbu, imajte u vidu da je vašem domaćinu možda peti put da gleda istu stvar. Radije pozovite druge prijatelje ili se snađite sami pazeći da obavijestite domaćine o svojim planovima.

Prije odlaska očistite za sobom

Nikako nemojte otići prije nego ste složili posteljinu, očistili kupaonicu, oprali suđe i vratili posuđene stvari na svoje mjesto, osobito knjige s polica. Zadnja stvar koju netko želi je da čisti za vama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja