To je to što me zanima!

Dodaci pečenju: Slanina i voće za dodatnu aromu i fini okus

Meso pecite polako i malo dulje, a samo pred kraj zapecite. Punjenje povežite kockicama kruha namočenim u mlijeku, a napravite nadjev od slanine i voća
Vidi originalni članak

Tajna hrskave kožice i sočnog mesa je u polaganom pečenju - meso pecite dulje nego inače, na nižoj temperaturi i pred kraj zapecite.

Perad pecite tako da prsa okrenete prema dolje kako bi se masnoća slijevala prema prsima te da meso ne bi bilo suho. Posljednjih pola sata pecite meso okrenuto na uobičajeni način. Batke prekrijte aluminijskom folijom kako bi se ispekli kad i prsa. Meso će biti ukusnije ako ga nadjenete sočnim nadjevima. Uz perad isprobajte nadjev od žemlji. Žemlje nasjeckajte i namočite u vodi, a zatim ocijedite, pomiješajte s jajima, sitno nasjeckanim lukom te začinima poput mažurana i timijana. Nadjev posolite i popaprite te ga utisnite pod odignutu kožu na prsima. Također, isprobajte nadjev od jetrica.

U tavi na maslacu popržite nasjeckani luk, slaninu, češnjak i jetrica, dodajte peršin, sol i papar te podlijte s malo bijelog vina. Kad tekućina ispari smjesu, pomiješajte s kockicama kruha namočenim u mlijeko, malo vrhnja za kuhanje i jajima te sve dobro sjedinite. Time nadjenite meso, zatvorite drvenim štapićima ili zašijte koncem. Uz svinjetinu se odlično slaže nadjev sa slaninom i bundevom. Bundevu narežite na kockice, pomiješajte s nasjeckanim pistacijama, kockicama slanine i parmezanom pa time nadjenite pečenje.

Voćni nadjev

Uz mesne rolade ili pečenja, isprobajte sočni nadjev od suhog voća. Sušene smokve i brusnice nasjeckajte, zalijte s malo ruma, dodajte nasjeckane bademe, ružmarin, luk i slaninu. Podlijte s temeljcem, rasporedite po mesu i zarolajte.

Začinsko bilje

Prije nego što meso stavite u pećnicu ubacite i nekoliko grančica ružmarina ili kadulje. Ne trebate dodavati masnoću, nego meso samo prelijevajte sokovima od pečenja. Pred kraj meso možete podliti vinom za bolju aromu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mily 03.01.2015.

    kad pečem meso ružmarin stavim obavezno, ali zato i na kraju podlijem sa vinom, isto pod obavezno:))

  • šumska vila 2 03.01.2015.

    Sve je to stvar ukusa,ali meso i voće....baš i ne !!!!! Zato voće u kolačima uvijek i na sve načine :))

  • vinja 03.01.2015.

    Ni ja nisam perad nadijevala voćem ali sam u Slovačkoj jela pečenu patku, restani krumpir i kuhane kruške u vinu kao prilog, sve na jednom tanjuru. Zasebno je bila još salata od crvenog kupusa. Uglavnom, svi smo bili iznenađeni kako su kruške odlično pristajale uz patku. Sve je nekako bilo lagano kao da je bila "ubijena" masnoća. Možda je to i cilj kombinacije mesa i voća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare