To je to što me zanima!

Dodate li malo maslaca, jelo će biti nezaboravno

Uz maslac, začine i vino, sol je ključan element u pripremi superukusnog jela, pogotovo ako je riječ o savršenoj tjestenini ili pohanom mesu
Vidi originalni članak

Okus svakog jela “živnut” će dodate li pri kuhanju decilitar vina, žlicu maslaca ili prstohvat svježeg začinskog bilja, preporučuju znalci. Pritom se vino usklađuje s vrstom mesa: bijelo vino prija uz bijelo meso (piletina, puretina) te morsku ribu, a crno se sljubljuje s tamnim mesom (janjetina, govedina, divljač). A maslac “popravlja” okus povrća kuhanog na pari, ali i tjestenine te mesnih jela, no pečete li na njemu odreske, pomiješajte ga s malo ulja kako biste spriječili da meso zagori i zalijepi se.
Dodate li maslac u posudu s pohanim mesom, osim što će omekšati, mirisat će puno bolje. Uz maslac, začine i vino, sol je ključan element u pripremi superukusnog jela. To se posebno odnosi na tjestetinu jer je tajna savršenih špageta u “morskom” okusu vode u kojoj se kuhaju.
>>>Pola decilitra vina, žličica brašna i svježih začina jedini su sastojci potrebni za savršen umak. Pritom se, kao baza, koristi umak od pečenja u koji se dodaju najprije vino i začini te se zgusne brašnom.
>>>Osim na pizzi, origano i bosiljak 'zasjat’ će dodate li ih pilećim krilcima, tjestenini s tunom i rajčicom, lazanjama ili bešamel umaku. Jedino pravilo koje treba slijediti dodajete li začine je : manje je više.
>>>Zasluga za sočnu, hrskavu kožicu pečenja može se 'pripisati’ isključivo pećnici jer ona ne karamelizira sokove pečenja

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare