Svladajte pripremu domaće juhe od rajčice i uživajte u njenom punom okusu. Osim što je vrlo zdrava, odličan je i zasitan prilog i najmlađim članovima obitelji
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 400 g pelata
- stapka celera
- 1⁄2 crvenog luka
- češanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- žličica šećera
- 1,5 žličica sušenih rajčica
- sol
- mljeveni šareni papar
- crveni bosiljak
- listići bosiljka za ukras
- temeljac
- 150 g tjestenine za juhu
Korak 1: Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk i celer. Zatim dodajte protisnuti češnjak, sjeckane pelate, sušene rajčice, šećer, sol, papar i listić bosiljka.
Korak 2: Pirjajte oko 15 minuta pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte oko pola litre temeljca i vratite juhu na vatru dok ne zakuha.
Korak 3: Ubacite tjesteninu i kuhajte ‘al dente’. Pokapajte s malo ulja, pospite mljevenim paprom, bosiljkom i po želji pinjolima.