To je to što me zanima!

Domaća juha od rajčica - uvijek dobrodošla na svakome stolu

Svladajte pripremu domaće juhe od rajčice i uživajte u njenom punom okusu. Osim što je vrlo zdrava, odličan je i zasitan prilog i najmlađim članovima obitelji
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g pelata
  • stapka celera
  • 1⁄2 crvenog luka
  • češanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • žličica šećera
  • 1,5 žličica sušenih rajčica
  • sol
  • mljeveni šareni papar
  • crveni bosiljak
  • listići bosiljka za ukras
  • temeljac
  • 150 g tjestenine za juhu


Korak 1: Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk i celer. Zatim dodajte protisnuti češnjak, sjeckane pelate, sušene rajčice, šećer, sol, papar i listić bosiljka.

Korak 2: Pirjajte oko 15 minuta pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte oko pola litre temeljca i vratite juhu na vatru dok ne zakuha.

Korak 3: Ubacite tjesteninu i kuhajte ‘al dente’. Pokapajte s malo ulja, pospite mljevenim paprom, bosiljkom i po želji pinjolima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • svejedobro 09.09.2016.

    Sezona rajčica je pri kraju...

  • magdallenaa 08.09.2016.

    ovo je najlaksa juha za napravit...naravno, ne po ovom receptu

  • kamen1983 08.09.2016.

    Nikad nisan ija juhu od pomidora

Komentiraj...
Vidi sve komentare