To je to što me zanima!

Domaća šalša s bosiljkom bit će spremna cijelu zimu za jelo

Kako bi još dugo uživali u okusima ljeta, pripremite šalšu i spremite je u staklenke. U hladnjaku može dugo stajati pa će vam uvijek biti spremna za jelo. Dovoljno ju je samo podgrijati
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 500 g rajčica
  • luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 žlica maslinova ulja
  • sol, papar
  • bosiljak
  • listići svježeg origana
  • žličica i 1/2 smeđeg šećera

Korak 1: Očistite luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte. Rajčice uronite u zavrelu vodu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim ih malo prohladite mlazom vode i ogulite kožu te nasjeckajte.

Korak 2: U zdjeli na zagrijanom ulju pirjajte luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rajčicu i češnjak. Kad zavrije, umiješajte šećer i pirjajte na laganoj vatri dok rajčica ne omekša, a umak se ne zgusne. Začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom.

Korak 3: Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu.
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mali miki 08.09.2016.

    S čime se koristi? Jel se može ukuhati u variva ili se jede posebno?

  • mily 06.09.2016.

    eee, ta naša uvijek dobra šalša:)

  • montello 06.09.2016.

    dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare