To je to što me zanima!

Donirajte i pomozite dječici koja su oboljela od malignih bolesti

Ova zaklada nastoji pružiti financijsku pomoć roditeljima djece oboljele od malignih bolesti, a osnivači su roditelji pokojne Nore Šitum koji su zakladu osnovali za zahvalu svima koji su im nesebično pomagali
Vidi originalni članak

Zaklada Nora Šitum osnovana je 2013. godine, a osnivači su roditelji pokojne Nore Šitum, majka Đana i tata Ivica. Zakladu su osnovali po povratku iz Amerike gdje je Nora otputovala na eksperimentalno liječenje leukemije nakon što u Hrvatskoj više nije bilo mogućnosti za daljnje liječenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Društveni eksperiment

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nora fora strašni lav, kako su je prozvali, ostala je zapamćena po svom osmijehu i borbenosti, a upravo je po njenom osmijehu i nazvana jedna od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj 'Vratimo osmijeh Nori na lice' kada su građani Hrvatske u rekordnom roku, u svega nekoliko dana, skupili više od 8 milijuna kuna za njeno liječenje. Hrabra Nora je nažalost bila previše iscrpljena terapijama i nije uspjela dočekati početak liječenja u Philadelphiji. Njena borba završila je 20. ožujka 2013. u dječjoj bolnici 'Children's Hospital of Philadelphia'.

VELIKO SRCE HRVATSKE Iako nemaju puno, Hrvati su spremni pomoći bolesnoj djeci

U spomen na svoju djevojčicu i za zahvalu svima koji su nesebično pomogli da bi njihova Nora otputovala u Ameriku, roditelji su osnovali Zakladu Nora Šitum te u njeno ime nastavili pomagati djeci koja se liječe od malignih bolesti i njihovim roditeljima.

Zaklada djeluje isključivo volonterski, a uz članove obitelji pomažu dragi prijatelji i volonteri koji su uvijek spremni pomoći te staviti svoje vrijeme i znanje na raspolaganje.

Ova zaklada nastoji pružiti financijsku pomoć roditeljima djece oboljele od malignih bolesti s naglaskom na one socijalno ugrožene, pomaže u pronalasku smještaja za roditelje, prevođenju nalaza, organizaciji humanitarnih akcija, traženju drugih mišljenja u bolnicama u inozemstvu.

ZAGREBAČKA HUMANITARKA Profesorica školi ostavila pravo bogatstvo: Dijelit će stipendije

Važno dostignuće Zaklada Nora Šitum je dolazak personalizirane CAR-T terapije koja je od kraja 2019. godine dostupna u Hrvatskoj i to na trošak HZZO-a, a upravo je Norina priča otvorila vrata ovoj terapiji u Hrvatskoj. Više o Zakladi možete pronaći na njihovoj web stranici.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare