Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Dječak (6) s fotografije koja je rasplakala svijet pobijedio rak: 'Opet normalno ide u školu'

Dječak (6) s fotografije koja je rasplakala svijet pobijedio rak: 'Opet normalno ide u školu'

Beckett se nakon dvije godine vratio u školu. Prošlog tjedna završio je s kemoterapijom, a nedavno je prebolio i COVID-19. Sestra Aubrey imala je veliki utjecaj na njega te mu je pomogla u svemu

VIDEO

Beckettu Burgeu u travnju 2018. dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija. Na fotografiji koju je godinu dana kasnije objavila njegova majka Kaitlin Burge (30) vidimo tada četverogodišnjeg Becketta kojeg tješi sestrica Aubrey, dok on povraća nad WC školjkom nakon kemoterapije. Fotografija je ubrzo postala viralna i maleni Beckett dobio je mnoge poruke podrške iz cijelog svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dan obitelji 01:37

Dječak je 23. travnja 2018. dobio visoku vrućicu. Liječnici su rekli da je riječ o upali uha i prepisali mu antibiotike. Roditelji su se ponovno javili na Hitnu pomoć sljedećeg dana jer mu je vrućica i dalje rasla. U dječjoj bolnici u koju su poslani su mu napravljene sve pretrage, koje su otkrile tešku dijagnozu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaitlin je sada objavila da se Beckett napokon vratio u školu, a prošlog tjedna je završio s kemoterapijom.

- Ušao je njegov onkolog i rekao: ‘Nema više kemoterapije - gotovi smo. Riješili smo se svega.’ Beckett je bio šokiran. Lice mu se ozarilo. Mislite da ćete biti sretni, ali sad se to čini zastrašujućim jer ne možete više ići na kemoterapiju, koja djeluje kao uvjerenje da će se rak držati podalje - rekla je Kaitlin, piše New York Post.

Sestrica Aubrey koja sada ima sedam godina, imala je velik utjecaj na brata te mu je pomogla da prebrodi ovu opaku bolest.

- U njoj je vidio majčinski lik, ali sada je postao neovisniji. Kad god mu Aubrey pokuša pomoći, inzistira na tome da će nešto učiniti sam. Sad se mogu igrati normalno kao ostali braća i sestre - dodaje Kaitlin. 

Osim toga, dječak je i prebolio COVID-19.

No nije uvijek bilo tako. Nakon prve dijagnoze proveo je mjesec dana u bolnici, a sestra Aubrey bila je kod bake. Najmlađa kći Chandler živjela je kod ujaka. 

Kada se vratio iz bolnice, Beckett je bio jako slab. Nije mogao ni hodati, a i previše je smršavio. U to vrijeme Aubrey je bilo vrlo teško jer nije bila sigurna kako se nositi s tom situacijom. Stalno se htjela igrati sa svojim bratom, a jednostavno nije mogla. Tada još nije ni bila svjesna cijele situacije pa se često pitala zašto je pospan, zašto često ide u kupaonicu i slično.

- Nije znala što se događa, ali joj je bilo jasno da nešto nije u redu. Pomagali smo joj da to prebrodi - kaže mama.

No nakon nekog vremena Aubrey je željela znati sve o lijekovima i medicinskoj opremi svog brata. Roditelji su joj objasnili da je bolestan, da je riječ o bolesti koja se ne može pokupiti u školi, vrtiću ili u parku, da se ne može spriječiti i da se njoj neće dogoditi. 

Od tada Aubrey je cijelo vrijeme uz brata. Konstantno mu pomaže i uvijek mu je najveća podrška.

- Još uvijek se malo muči. Posljedica kemoterapije je bol u nozi, ali sve u svemu je sretan - zaključila je Kaitlin.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku