To je to što me zanima!

Dopustite svom djetetu da radi nered kad jede, a evo i zašto

Roditelji koji dopuštaju djeci da se igraju s hranom i pri tom naprave nered nisu loši roditelji. Ovaj nered pomaže u djetetovom razvoju kao i da manje budu izbirljivi
Vidi originalni članak

Neuredno jedenje pomaže im da postanu manje izbirljivi

Tim istraživača iz Ujedinjenog Kraljevstva proveo je eksperiment sa grupom od 70 djece u dobi od dvije do pet godina. Otkrili su da djeca, koja su uživala u prljanju ruku tijekom eksperimenta, imaju manju vjerojatnost od razvijanja neofobije - strah od novih stvari pa tako i nepoznata jela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Može pomoći u razvoju djetetova mozga kao i da ranije nauče riječi

Jedno istraživanje je pokazalo da djeca koja su se igrala s hranom brže naučila nešto više o hrani. Znanstvenici su također zaključili da je dodirivanje hrane ključno u tome da pokupe više informacija jer su vizualni znakovi obično bili nejasni.

TRADICIONALNA ZIMSKA HRANA Vodič kako napraviti čvarke kod kuće - i tri recepta za jela u koja se stavlja ova poslastica

To je oblik senzorne igre, a dobar je i za motoriku djeteta

Djeca koja uče kako držati pribor i jesti mogu napraviti puno nereda s hranom, ali ta vrsta nereda im omogućuje i da uče usput te razvijaju motoriku. 

Djeca žude za neovisnošću, pa je dobro dopustiti im da sami otkrivaju hranu

Istraživači su otkrili da poticanje igre potiče djecu na više razmišljanja u usporedbi s izravnim uputama. Dakle, ako im dopustite malo više slobode tijekom obroka to može biti dobra ideja, piše Bright Side.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare