To je to što me zanima!

Druga strana umjetnih noktiju: Gljivice i infekcije bakterijama

Jeftini tretmani noktiju obično uključuju i ljepila koja sadrže kemikaliju MMA, a uzrokuje rupice između lažnog i pravog nokta gdje se razmnožavaju bakterije
Vidi originalni članak

Dugi, čvrsti i elegantni nokti za mnoge su simbol ženstvenosti, no žene koje nemaju prirodno takve nokte mogu ozbiljno oštetiti svoje umjetnim noktima, piše Daily Mail. Zelena plijesan, žuljevi, infekcije i bolni lomovi posljedica su stavljanja jeftinih umjetnih noktiju, tj. korištenja nekvalitetnog ljepila i drugih materijala, slažu se kozmetičari. Također, velik je problem i loša njega umjetnih noktiju.

- Efekt koji jeftine imitacije lažnih noktiju imaju na koži usporedila bih ostavljanjem flastera na koži nekoliko tjedana. Koža se neprestano vlaži, čime postaje pogodno tlo za razvoj gljivica i infekciju bakterijama - kaže Louise Thomas-Minns, diplomirana kozmetičarka i savjetnica britanske Fleet Street klinike za ljepotu.

Objasnila je da se najveća opasnost kod stavljanja umjetnih noktiju krije u jeftinim ljepilima koji sadrže kemikaliju metil metakrilat (MMA). Iako je ta kemikalija zabranjena u SAD-u, Novom Zelandu i Australiji, u EU njeno je korištenje legalno, ali i dalje štetno. Ljepilo s MMA veže akrilni nokat toliko čvrsto za prirodni, da se često umjetni nokat može odstraniti jedino tako da se iščupa i prirodni. Previše punjenja akrilom pak uzrokuje pojavu sitnih rupica koje se pojavljuju između prirodnog i umjetnog sloja nokta. Tamo se lako sakuplja voda i nastaju brojne infekcije.

- Ako stavljate umjetne nokte pazite gdje to radite i raspitajte se o svim sastojcima koji se koriste u tretmanu, jer je moguće da ćete dugoročno oštetiti svoje nokte kod neosposobljenih kozmetičara - naglasila je Thomas-Minns.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • kristina1987 14.05.2012.

    pa nismo svi isti,sto nebi ni bilo interesantno ziviti sa takvom pomisli,,ja sam samo jednom radila noktice za dan moga vjencanja i sto se desilo nakon par dana...hmmm svi su mi nokti pozelenili..prestrasno..a poslije toga su bili tanki kao papir,,a jos sam i skupo platila cijeli tretman..danas se svacim sluze samo da dobro naplate a prividno zadovoljstvo brzo prodje,,SVAKA CAST IZUZETCIMA

  • zvončica1 14.05.2012.

    jednom sam imala gelirane nokte i iskreno nije mi se baš svidjelo....već dugo imam prirodne nokte i posve sam zadovoljna bitno je samo da su čisti i uredni i onda i kratki nokti izgledaju lijepo,pošto imam krhke nokte trošim biotin i sad su se jako popravili,mislim da je bolje investirati u tako nešto da si pomogneš nego u tih 10 plastika koje moraš i održavati i popravljati non stop,u konačnici to i sve skupa košta malo previše,tko ima novaca na bacanje nek samo izvoli.

  • DonaBarbara123 14.05.2012.

    imam tanke nokte tako da na njih stavim samo gel i nitko ne kuzi da je tamo, a zato to i radim, nokti su mi tanki kao papir, znaci bez geloa nema sanse da su dugi, a sa gelom nikad problema... EVO ODGOVORA CEMU GEL !!! inace volim sve prirodno,, haha kad jos izgledam OK zato i volim prirodno,,, :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare