To je to što me zanima!

Dva mjeseca krvarila iz nosa, pa joj u njemu pronašli pijavicu

Žena iz Južne Kine ušokirala se kad su joj liječnici u nosu otkrili pijavicu. Pretpostavlja se da se joj je ušla u nos još kao jajašce, dok je bila u kontaktu sa zagađenom vodom u polju
Vidi originalni članak

Kako je žena seljanka, pretpostavlja se da joj je pijavica ušla u nos još kao jajašce, dok je bila u kontaktu sa zagađenom vodom u polju, a uspjela je narasti toliko da je njeno vađenje trajalo punih 15-ak sekundi. 

Nakon što se javila liječniku zbog učestalih krvarenja iz nosa, jedna se Kineskinja doslovno šokirala nakon što su joj liječnici u nosu pronašli – pijavicu.

Na snimci se vidi liječnik koji metalnim štapićem razmiče ženine nosnice da bi pincetom mogao uhvatiti pijavicu i izvaditi je, što traje dosta dugo.   

- Budući da se pijavice hrane ljudskom krvlju, kad smo je pronašli već je bila pet do šest centimetara duga - rekao je dr. Liu Yasu, koji je liječio nepoznatu  ženu, u gradskoj bolnici u Kunming, u Južnoj Kini. Kaže kako je pacijentica rekla da je krvarenje iz nosa trajalo puna dva mjeseca. 

Inače, suprotno uvriježenom mišljenju, pijavice se ne hrane samo krvlju, nego i ostatcima drugih malih životinja ili tkivom u raspadanju. Ako se nađe na tijelu čovjeka, može popiti otprilike jednu čajnu žličicu krvi, nakon čega je puna i sama otpada.

PRIRUČNIK IZ 1899. Stare bizarne metode liječenja: Otrovom, kokainom, pijavicama

Za ljude toliki gubitak krvi nije toliko značajan da bi štetio zdravlju, a ni sam ugriz pijavice nije bolan, jer njihova slina sadrži kemijske spojeve koji ublažavaju bol. No, u nekim okolnostima mogu izazvati infekciju, koju je nužno liječiti, piše Daily Mail. 

JEDNA OD NAJVEĆIH TRAGEDIJA DANAŠNJICE: 'Jasno su znali da 20 čamaca neće biti dovoljno, nije ih bilo briga'

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Paleontolog 02.03.2019.

    Kolko jos gorih pijavica ima na Markovom trgu, ti pak sišu sve osim krvi

  • westsouth 02.03.2019.

    Punih 15 sek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare