To je to što me zanima!

Dvanaest najučestalijih razloga za žestoku svađu

Novac, seks, djeca i karijera vode na listi okidača, no svađu zapale i trivijalnosti poput zahodske daske, iritantnog hrkanja, odabira večere ili filma
Vidi originalni članak

Iako sitnice poput razbacane odjeće ili hrkanja itekako mogu biti razlog burnih svađa, tonovi se ipak najčešće povisuju kad je riječ o seksu i novcu. Nedostatak i jednog i drugog uzrokuje nervozu i nesigurnost, no već iskrenim razgovorom može se riješiti problem. Zajedno osmislite plan kako smanjiti troškove, a povećati prihode. Dogovorite se i koji su vam zajednički ciljevi, za koje ste spremni odreći se nekih navika i luksuza. Govoreći o seksu, također morate partneru bez zadrške kazati što želite, a što vam nikako ne odgovara. Čest uzrok razmirica je i prevelika zaposlenost partnera, stoga je vrlo bitno pobrinuti se da uvijek ostavite vremena jedno za drugog.
Djeca su također povod svađa - od pitanja kako ih odgajati, u koju bi školu trebala ići, s kim bi se smjela družiti do toga kada bi morala ići spavati. No kao i u svemu drugom, važno je zajednički odlučivati i pronalaziti kompromisna rješenja.
Koji film gledati?
Žene će se često odlučiti za romatičnu komediju, a muškarci bi radije gledali akcijski film ili utakmicu. Oboje će biti zadovoljni ako jedan tjedan ona odabire filmove, a on sljedeći.
Nametljiva rodbina
Stavite vezu na prvo mjesto i nikako ne dopustite rodbini da unese nemir u vaš odnos. Iskreno razgovarajte što vas smeta kod njih i koje bi bilo najprihvatljivije rješenje problema.

Zahodska daska
Ako ne spušta zahodsku dasku, možete iznad školjke zalijepiti papir na kojem piše “spusti dasku!”. Ako partner ne “cilja” dobro, podsjetite ga da pripazi svaki put kad ode na zahod.

Prijašnje veze
Ako započinjete svađu, budite svjesni da se partner ipak odlučio za vas, a ne za prijašnju vezu. Ako je pratner izazvao svađu, razmislite dajete li mu povoda za ljubomoru i nesigurnost.

Kućanski poslovi
Razgovarajte o kućanskim poslovima i zašto vas ljuti ako ih partner ne obavlja. Dogovorite se što će tko raditi te možete sastaviti popis zaduženja kojih se obje strane moraju držati.

Što jesti za večeru?
Ne inzistirajte tvrdoglavo na omiljenim jelima. Dogovorite se da, primjerice, jednu večer spremite ono što vi najviše volite jesti, a sljedeću neka partner skuha obrok prema izboru.

Odrezani nokti
Recite otvoreno koliko vam to smeta i koliko vam je odvratna ta navika. Ako ni to ne uspije, uzvratite istom mjerom, odnosno ostavite nokte na mjestu koje će partnera iznervirati.

Iritantno hrkanje
Možete spavati u različitim sobama ili nagovoriti partnera da posjeti liječnika, no možda su čepići za uši najbezbolnije i najjeftinije rješenje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nema_oprosta 26.03.2010.

    Nije mi jasno, kaj su te žene invalidi pa si ne mogu dići tu dasku? Zašto bi morala biti spuštena? Zašto nikada nisam čuo plakanje muškaraca:\"Daj digni tu yebenu dasku!\"

  • nema_oprosta 26.03.2010.

    da, kak mame nauče mužiće.... A zato sigurno mamice dobro nauče kćerkice kako trošiti na gluposti, emancipirano ne kuhati i ne raditi po kući, zanemarivati djecu zbog svojih mani/pedi \"obveza\", a kurvanje da ne spominjem - to je tak trendy.

  • visibaba 26.03.2010.

    kak se ono kaže-namreš starog konja učiti jahanju.puno toga se nauči u djetinjstvu,kako naše drage mužiće majke nauče

Komentiraj...
Vidi sve komentare