To je to što me zanima!

E-cigarete tri proizvođača su zabranjene u Americi: Mogle bi razviti ovisnost kod mladih

Ovi proizvodi nisu uspjeli dokazati da je korist koju donose odraslima veća od rizika koje donose mlađima. Naime, za neke bi e-cigarete zapravo mogle biti početak stvaranja ovisnosti
Vidi originalni članak

Elektroničke cigarete triju proizvođača nisu dobile odobrenje zdravstvenih vlasti za prodaju u Sjedinjenim Državama, priopćila je u četvrtak Američka agencija za lijekove, što je prva u nizu odluka koje će znatno utjecati na tu industriju.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako prestati pušiti?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovi proizvodi nisu uspjeli dokazati da je korist koju donose odraslima (napose kako bi prestali pušiti klasične cigarete) veća od rizika koje donose mlađima. Za mnoge, potonje e-cigarete mogu zapravo biti početak stvaranja ovisnosti.

NEĆE VAS NITKO... Evo koji znakovi otkrivaju da vam sugovornici vjerojatno lažu

Zabranjeni su proizvodi grupacija JD Nova Group LLC, Great American Vapes i Vapor Salon. Uključuju e-cigarete s okusom 'cole', 'jabuke' i 'žitarica s cimetom'.

Ako su već u prodaji, ovi se proizvodi moraju povući s tržišta, upozorava Američka agencija za lijekove (FDA) u priopćenju. Ova agencija je zadužena za ocjenu korisnosti proizvoda za javno zdravlje.

BLAGODATI IZ PRIRODE Super recepti od koprive: Čaj se pije za alergiju i anemiju, a kod reume mogu pomoći i oblozi

- Znamo da su proizvodi s aromatiziranim nikotinom veoma privlačni za mlade, pa je stoga procjena njihovih potencijalnih i stvarnih posljedica uporabe među mladima važan čimbenik u odlučivanju o tome koji se proizvod može pustiti na tržište - navodi se u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 27.08.2021.

    Otrov za pluca

Komentiraj...
Vidi sve komentare