To je to što me zanima!

Eko namještaj za uživanje na terasi: Stolci od ribarske mreže i hotel za kukce čuvaju okoliš

Proizvođači i trgovci za vrtni namještaj sve više biraju prirodne i reciklirane materijale, od stolica i stolova do dekorativnih predmeta. Uredite svoj vrt u skladu s prirodom
Vidi originalni članak

Lijepo vrijeme mami na uređenje vrta, svoju zelenu oazu, a pritom je uvijek dobro pokušati izbalansirati svoje želje s prirodom. Zavirili smo u trgovine i uvjerili se da trgovci i proizvođači zaista sve više paze da njihovi proizvodi budu održivi i za prirodu što manje nametljivi.

POGLEDAJTE VIDEO: Zasadite vrt pomoću aplikacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Apsolutni hit ove godine tako je vrtna stolica SADBJERG iz JYSK-a, koja ima posebnu priču jer je napravljena od recikliranih ribarskih mreža. Tvrtka SCANCOM u sklopu Lars Larsen otkupljuje po lukama stare mreže te tako direktno sprečava da se stare mreže odbace u oceane i tako naštete životinjskom svijetu u moru. Oni ih potom recikliraju u sirovinu i od nje rade vrtne stolice.

Kažu da bez kukaca nema ni života pa će siguran dom ovim radilicama dati i hotel za kukce koji također imaju u ponudi u JYSK-u. To će sigurno biti i posebno zanimljiva dekoracija za koju će svi htjeti znati “što je to”.

UKUSNE I SLATKE Tvrtka iz Koprivnice ima eko rješenje: Naše žličice i slamke poslije korištenja - pojedete

IKEA-a se opredijelila da do 2030. u svojim trgovinama želi imati samo proizvode iz obnovljivih i održivih izvora. Oni za vrt preporučuju vrtni namještaj ASKHOLMEN serije od izdržljivog drveta akacije, a set u kojemu su stol i dvije stolice kod njih je 509,70 kuna.

Na web shopu bazzar.hr u ponudi imaju golemu lepezu garnitura od sve popularnijih paleta pa tako i vrtnu sofu od paleta od borovine koja je sad na akciji od 1100 kuna (bila je 1789,90 kuna). Nude ih s jastucima za sjedenje i naslonom. Lampa u vrt unosi dašak romantike, a solarne lampe uvijek su bolje rješenje od klasičnih jer se pune na sunce i s njima nema brige oko toga gdje je utičnica. U Pevexu su svjetiljke u obliku “baklji” marke Globo 34,90 kuna, a lampe u obliku sova su 39,90 kuna.

U VIŠE ZEMALJA Test čoko pahuljica pokazao: S punom zdjelicom unesemo i više od pola dnevne doze šećera

U Bauhausu nude i svjetiljke koje izgledaju kao kamen sa solarnim napajanjem za 59,90 kuna. U trendu je i prenamjena stvari pa evo ideje za vrt - u svoje stare gumene čizme posadite cvijeće koje će dati štih urbanog vrta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zli Snoopy 20.09.2021.

    Bbbb

Komentiraj...
Vidi sve komentare