To je to što me zanima!

Ekspresno čišćenje doma rasteretit će domaćice

Kako bi se spriječila “žuta minuta” i stres oko pospremanja, znalci preporučuju da se svakoj prostoriji u domu posveti 10 minuta čišćenja
Vidi originalni članak

Budući da je priprema uskršnjih delicija većini kućanica uvijek na prvome mjestu, a pospremanje doma čeka “zadnji čas”, nervoza često kulminira upravo u trenutku dok gosti dolaze na kućni prag. Kako bi se spriječila “žuta minuta” i stres oko pospremanja, znalci preporučuju da se svakoj prostoriji u domu posveti 10 minuta čišćenja, počevši s usisavanjem i brisanjem prašine, i to isključivo u “prometnim” dijelovima doma poput blagovaonice i hodnika. Potom se prelazi u kupaonicu, gdje je dovoljno obrisati ogledalo i zahodsku školjku te oprati slavinu od kamenca (tako umivaonik u trenu izgleda čišće), a na kraju postaviti čiste ručnike. Zatim slijedi kuhinja, gdje je dovoljno “skriti” suvišne predmete u ormariće.
1. Istresite prašinu iz otirača pred ulaznim vratima, pometite prilazni put (ili područje neposredno ispred stana) te maknite sve što bi moglo nagrđivati ulaz. Sve kišobrane, jakne i kapute iz hodnika pospremite u ormar.
2. Usisajte hodnik, dnevnu sobu i blagovaonicu. Imate li pločice umjesto parketa i laminata, operite ih vlažnom krpom, i to samo ona mjesta na kojima su mrlje vidljivije.
3. Ubacite nečisto posuđe u perilicu, ako je imate. Ako ne, operite samo najveće lonce, a sitno posuđe složite u sudoper. Sakrijte u ormariće što se sakriti može. prati ćete poslije.
4. Rola toaletnog papira i čisti ručnici najnužniji su u kupaonici. Rublje sakrijte u košaru, a imate li koju minutu više, operite umivaonik, zahodsku školjku te ogledalo. Kadu ili tuš-kabinu zatvorite zastorom ili vratima.
5. Kako postavljanje blagdanskog stola ne bi čekalo posljednje minute, uredite ga večer prije. Tako nećete zaboraviti niti jednu sitnicu. Neposredno prije dolaska gostiju postavite dekoracije poput cvijeća i svijeća.
6. Kako biste izbjegli nelagodu požele li gosti u (neurednom) dnevnom boravku uživati u desertu, dovoljno je maknuti igračke ili odjeću u spavaću sobu,  zategnuti presvlake na namještaju i protresti ukrasne jastučiće.
7. Budući da djeca dobro pamte i rado pričaju, a ne želite iznenađenje ako mladi gost zaurla: “Kak’ je ovdje neered!”, bez imalo grižnje savjesti “upregnite” djecu neka počiste svoju sobu, pospreme igračke i odjeću.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dozvati1 12.04.2009.

    ...nemam namjeru polemizirati , ostajem pri svome , vezano uz osvježivač za perilicu , apsolutno ok ,ali da ima svoju svrhu ,a ne da se stavlja sa ciljem prikrivanja smrada od prljavog suđa koje se stavlja u perilicu i tamo drži danima - tjedno dva-tri puta da se čisti nebi trebali tako glupi savjeti ko što je taj tekst...sretan Uskrs

  • chuperak 11.04.2009.

    dozvati1 kupi osvježivač za perilicu i peilica ti može biti danima puna a nece smrdjeti... a sto se tiče ovog načina pospremanja:malo je naporno;jer letiš ko muha bez glave u kući i oko kuće...neke se stvari srede dan prije:npr.kupaonica,hodnik(kaputi itd) i pranje podova...mislim,tko će to raditi zadnjih pol sata?

  • dozvati1 10.04.2009.

    ovi savjeti su očito iz vlastitig iskustva i načina čišćenja , mogu si zamisliti kako izgleda taj stan ,a osobito miris iz perilice suđa ,koju koristi za sakrivanje prljavog suđa ,a za informaciju prašina se vidi ito jako dobro osobito na crnom namještaju pa bez obzira koliko je malo bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare