To je to što me zanima!

EU proizvodi milijune tona plastike, a reciklira 17 posto

Europske zemlje zasad nemaju kapacitet za upravljanje rastućom količinom plastičnog otpada na održive načine. Loše upravljanje plastičnim otpadom ima negativne utjecaje na okoliš i klimu
Vidi originalni članak

Europska unija mora pronaći povoljnije načine za rješavanje plastičnog otpada, koji šteti okolišu. Europsko tijelo sa sjedištem u Kopenhagenu u Danskoj kaže da je Euroska unija proizvela 30 milijuna tona plastičnog otpada u 2015. godini, od čega je samo 17 posto reciklirano.

Suprotno tome, u 2017. godini potražnja za plastikom u 28 zemalja EU, Švicarskoj i Norveškoj iznosila je 51 milijun tona, uglavnom za ambalaže i građevinu. Očekuje se da će se godišnja globalna proizvodnja plastike udvostručiti do 2035. godine.

PROVJERITE S LIJEČNIKOM Uvijek hladne ruke i noge: To može biti znak ozbiljnih bolesti

Europske zemlje zasad nemaju kapacitet za upravljanje rastućom količinom plastičnog otpada na održive načine. Loše upravljanje plastičnim otpadom ima negativne utjecaje na okoliš i klimu.

Stvaraju se naslage plastike i mikroplastike na kopnu te u rijekama i oceanima širom svijeta. Početkom 2019. godine EU je izvezla 150.000 tona plastičnog otpada na mjesec.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Syrian 31.10.2019.

    Umjesto da više recikliramo, EU izvozi masu smeća u zemlje Trećeg svijeta uključujući tone i tone ploča solarnih kolektora, al bitno da Gretini fanatici podržavaju mafijašku eko-sektu na najjače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare