To je to što me zanima!

Evo kako poboljšati uzbuđenje i zadovoljstvo u spavaćoj sobi

Raznorazni su razlozi za seksualne probleme, poput stresa te neprekidnog skakanja između obaveza i djece, koje samo stvara kaos u glavi i odvlači nas od nas samih, kaže psihologinja Lori A. Brotto
Vidi originalni članak

Ako su svjesnije sebe, žene će biti seksualno zadovoljnije, bolje raspoložene i manje anksiozne, pokazuju istraživanja, kao i da polovina svih žena doživljava seksualne poteškoće u jednom trenutku života, piše autorica knjige 'Better Sex Through Mindfulness: How Women Can Cultivate Desire' Lori A. Brotto, priznata psihologinja i seksualna istraživačica te profesorica na Sveučilištu British Columbia.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Žene često može uznemiriti nemogućnost dostizanja orgazma, ali najčešći je nedostatak interesa za seks, tvrdi autorica.

- Raznorazni su razlozi za seksualne probleme, poput stresa te neprekidnog skakanja između obaveza i djece, koje samo stvara kaos u glavi i odvlači nas od nas samih - piše autorica. Izliječila je žene kojima je putem raznih vježbi preporučila da se usredotočuju na dodir i senzacije gurajući ih na taj način da budu u 'sadašnjem trenutku'. Te su žene formirale bolje odnose sa svojom seksualnošću.

IMA NOVAC, ALI NEMA OBITELJ 'Osnovao sam najelitniji seks klub na svijetu, ali to mi je uništilo brak. Sad mi je žao...'

- Kad pati seks, pate i ostala područja života. No to ne mora biti tako. Svjesnost sebe i svog tijela te drugih oko vas pomoći će vam poboljšati želju, uzbuđenje i zadovoljstvo u spavaćoj sobi, ali i izvan nje - piše autorica, koju još nazivaju i 'pionirkom' u korištenju svijesti za liječenje seksualnih poteškoća.

Kako se ona postiže? Svjesnost morate uključiti u svakodnevni život, počevši od malih stvari. Kad osvijestite stvari, primjerice, ni bol neće biti toliko jaka (primjerice, kod stomatologa koji popravlja zube), nego ćete osjetiti toplinu i pulsiranje.

- Vježbanje svjesnosti počnite dok jedete. Pokušajte odvojiti deset minuta za svaki obrok u danu, a da vas ne ometaju. Možete blagovati i s drugima, ali obavijestite ih da ćete blagovati u miru. Pokušajte tad uživati u svakom zalogaju te osjećati kakvog je okusa i mirisa. To je korak broj jedan - kaže Brotto.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • beba maza 30.05.2023.

    Pustite ga neka ogladni . Ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare