To je to što me zanima!

Evo zašto nije dobro uklanjati stidne dlake - imaju dokaze

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stručnjaci kažu kako nije pametno uklanjati stidne dlačice. Objašnjavaju da one imaju neku ulogu na tijelu, kao i obrve ili trepavice. Pa zašto ih onda žene tako marljivo čupaju i briju?
Vidi originalni članak

U posljednjih nekoliko godina brazilska depilacija je postala toliko popularna da gotovo da nema žene koja se ne depilira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, je li pametno uklanjati stidne dlake? Stručnjaci kažu da nije. Objašnjavaju da te dlačice, kao i obrve ili trepavice, imaju neku ulogu na tijelu - nisu izrasle tek toliko da bi žene imale što brijati, čupati itd.

Svrha stidnih dlaka je sprječavanje prolaska stranih tijela i bakterija do vagine te ulaska u nju. One djeluju kao svojevrstan filter koji sve to zadržava na sebi. Osim toga, dlake pomažu u regulaciji tjelesne temperature na tom dijelu tijela. Bez stidnih dlaka spolovilo je sklonije infekcijama. 

Ipak, mnoge žene će riskirati infekcije samo kako bi bile u trendu, odnosno da im "frizurica" bude kakvom su je zamislile.

Idi na 24sata

Komentari 234

  • 15cmpenis 16.04.2017.

    ja volim da žena ima stidne dlake ito daje ogromna šuma

  • TIBERIUS 09.04.2017.

    bolje je bez njih.kada ih je bilo morao sam pljuckati dlakice zavrijeme francuske obrade !!!!

  • TIBERIUS 09.04.2017.

    več sam se uplašio, ali kada sam pročitao do kraja bilo mi je lakše pošto su samo žene ugrožene a ja se i dalje mogu brijati gdje god hoču !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare