To je to što me zanima!

Evo zašto nikada ne bi trebali rublje prati na 30 i 40 stupnjeva

Mikrobiolozi savjetuju da se odjeća pere na najmanje 60°C, što posebno vrijedi za dječju odjeću jer su djeca osjetljivija i imunitet im nije uvijek potpuno razvijen
Vidi originalni članak

Iako se pranje rublja na nižim temperaturama možda čini kao dobra ideja, ali i ekološki prihvatljivija, neka istraživanja su tu ideju opovrgnula i rekla kako bi se rublje ipak trebalo prati na nešto višim temperaturama.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema istraživačima, odjeća koja se pere na niskim temperaturama može prenositi bakterije poput E. coli, ta bakterija živi na našoj koži i u organizmu, i to na temperaturi od 37°C stupnjeva, što znači da ih niska temperatura od 30°C neće ubiti.

Mikrobiolozi iz tog razloga savjetuju da se odjeća pere na najmanje 60°C, što posebno vrijedi za dječju odjeću jer su djeca osjetljivija i imunitet im nije uvijek potpuno razvijen.

ZLATNI SAVJETI Kako na najbolji mogući način možete oprati odjeću: Od svile do vaših omiljenih traperica

A da biste bili sigurni da ste se s pranjem riješili svih bakterija, stručnjaci savjetuju i da povremeno 'okrenete' i praznu perilicu.  Praznu perilicu, upalite na najvišu temperaturu, na 90°C stupnjeva, kako biste se riješili svih bakterija. 

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Sheeba 24.08.2021.

    Odite na potok i perite veš,kao naši stari...tko još normalan ima veš mašinu?

  • Pametna mala 24.08.2021.

    Dajte se više dogovorite, jedan dan pišete da je dovoljno rublje prati na 40, a drugi dan na 60 stupnjeva..pa, ko tu koga?

  • perogovernao1 23.08.2021.

    Evo,evo eto,naime o jbt pišče

Komentiraj...
Vidi sve komentare