Lifestyle

Komentari 20

Evo zašto nikada ne bi trebali rublje prati na 30 i 40 stupnjeva

Evo zašto nikada ne bi trebali rublje prati na 30 i 40 stupnjeva

Mikrobiolozi savjetuju da se odjeća pere na najmanje 60°C, što posebno vrijedi za dječju odjeću jer su djeca osjetljivija i imunitet im nije uvijek potpuno razvijen

Iako se pranje rublja na nižim temperaturama možda čini kao dobra ideja, ali i ekološki prihvatljivija, neka istraživanja su tu ideju opovrgnula i rekla kako bi se rublje ipak trebalo prati na nešto višim temperaturama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema istraživačima, odjeća koja se pere na niskim temperaturama može prenositi bakterije poput E. coli, ta bakterija živi na našoj koži i u organizmu, i to na temperaturi od 37°C stupnjeva, što znači da ih niska temperatura od 30°C neće ubiti.

Mikrobiolozi iz tog razloga savjetuju da se odjeća pere na najmanje 60°C, što posebno vrijedi za dječju odjeću jer su djeca osjetljivija i imunitet im nije uvijek potpuno razvijen.

A da biste bili sigurni da ste se s pranjem riješili svih bakterija, stručnjaci savjetuju i da povremeno 'okrenete' i praznu perilicu.  Praznu perilicu, upalite na najvišu temperaturu, na 90°C stupnjeva, kako biste se riješili svih bakterija. 

 

Najčitaniji članci