To je to što me zanima!

Evo zašto nam pizzu dostavljaju s komadom plastike u sredini

Nevjerojatno je kako takav mali detalj može imati veliku ulogu u kvaliteti pizze koja vam stiže dostavom. Da te plastike nema, moglo bi doći doći do prave male katastrofe
Vidi originalni članak

Taj komad plastike postavljen u sredini pizze osigurava da vam dođe upravo onakva kakva bi trebala biti, odnosno da se poklopac od kutije ne zalijepi za sir i ostale sastojke, i uništi vam gurmansko veselje. 

POGLEDAJTE VIDEO o mobilnoj pizzeriji u Zagrebu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plastika ne dolazi uvijek u istom obliku, može imati oblik trokuta, kruga, kvadrata... Ponekad je nema kad je kutija dovoljno čvrsta da poklopac 'ne potone' prilikom transporta.

Pizza je nekad davno bila hrana za sirotinju

Nastala je u 16. stoljeću u talijanskom Napulju sasvim slučajno. Pekari su tad imali običaj valjati komade tijesta i njima provjeravati je li peć dovoljno vruća za pečenje kruha. 

Te ispečene komade su potom prodavali jeftino na ulici da ih ne bace. Kupovali su ih siromašniji slojevi društva, a na te komade su stavljali sve što su imali pri ruci, poput nekih začina, rajčice i ostataka obroka.

'ZLATNI OMJER' Poznata kuharica tvrdi: Cijeli život pogrešno kuhate rižu, evo kako da ispadne savršena

Malo po malo im se svidjelo to što jedu i tako je nastala pizza kao zasebno jelo koje se stoljeće kasnije počelo prodavati na uličnim štandovima. S vremenom je postala i omiljeno jelo bogatijih građana.

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • air24 07.11.2023.

    Taj komad plastike ima i svoje ime novinarko. Pizza stoper.

  • NijeRuža 07.11.2023.

    Iz istog razloga što nam i u duhan stavljaju raznorazne kancerogene sastojke, pa nam onda ko fol duhan šteti!

  • be yourself 07.11.2023.

    Uvijek uredno pojedem tu plastiku umjesto masline.

Komentiraj...
Vidi sve komentare