To je to što me zanima!

Fešta od kobasica, domaći namazi te recepti s keljom

Novi Skuhatćute donosi brze i jeftine specijalitete iz cijelog svijeta za pripremu kobasica, kelja i domaćih namaza. Potražite ga sutra na kioscima uz 24sata
Vidi originalni članak

U novom broju magazina za uživanje u hrani otkrijte sve čari kobasica. Pripremaju se diljem svijeta u bezbrojnim slasnim varijacijama, a Skuhatćute izdvaja 16 vrhunskih recepta. Svježe kobasice odlična su zamjena za klasični bolognese umak u kojem mijenjaju mljeveno meso. Izvadite iz ovitka, izmrvite na tavu i propirjajte na luku ili uz dodatak omiljenog povrća. 

Odlično se slažu s rajčicama, ali i vrhnjem za kuhanje. Britanci ih peku u tijestu, Francuzima su omiljeni složenci ili minitartovi koje poslužuju za predjelo ili užinu, Španjolci ih dodaju paellama, a Mađari obožavaju krepki sataraš. 

Donosimo i prijedloge za pripremu kelja koji se odlično slaže s kobasicama, ali i piletinom,  gljivama, sirom... Njegova aroma i okus najbolje dolaze do izražaja kuhanjem u varivima, ali oni koji ga smatraju previše intenzivnim mogu ga kušati u složencima, lazanjama, kao nadjev za odreske ili s jajima u frittati. 

Umjesto kupovne majoneze, kečapa, senfa, pesta te drugih namaza i umaka iskoristite sezonsko povrće, orašaste plodove te začinsko bilje za pripremu domaćih namaza i umaka. Tako ćete biti sigurni koje sastojke sadrže vaše omiljene “mazalice”. 

Otkrivamo i recepte za punjeni kruh, domaće spätzle, liker od divljih jabuka te još mnogo toga. Ne zaboravite poslati svoje recepte jer najslasnije nagrađujemo.

Požurite u subotu po svoj novi broj Skuhatćute, za samo 1,99 kn uz 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 10

  • petricevicka93 20.10.2013.

    mmm kelj i kobasice pravo slavonsko jelo...mljac

  • CptNemo 05.10.2013.

    Jedini pošteni i zanimljivi članak danas. Još da mi se dočepat negdje pravih DOMAĆIH slavonskih kobasica, jer ovaj galofak koji "prodaju" se neda jest...

  • diba_1 04.10.2013.

    sve može ovaj put, ništa nije za propustiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare