To je to što me zanima!

Fina i sočna pileća prsa punjena gljivama, brokulom i sirom

Nemate li ideju kako pripremiti piletinu na neki novi, a opet ukusan način, pokušajte s ovim receptom. Punjenje možete mijenjati po vlastitom ukusu. Recimo, dodajte malo pržene slanine
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 porcije:

  • 4 komada većih polovica pilećih prsa bez kosti
  • 2 šalice sitno nasjeckanih cvjetova brokule
  • pola šalice isjeckanog sira 
  • pola šalice majoneze
  • 4 manja šampinjona, narezana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol 
  • mljeveni crni papar 
  • 2 žlice vode

*šalica od 2,4 dl

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih, a protvan obložite masnim papirom za pečenje. Potom pomiješajte usitnjenu brokulu s vodom i stavite na dvije minute u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu pa ocijedite (možete cvjetiće brokule kuhati i na pari pa potom nasjeckati).

Pomiješajte kuhanu brokulu, sir, majonezu, gljive i češnjak u prahu.

MIRIS I OKUS DJETINJSTVA 10 recepata naših baka za fine domaće juhe - iz starih kuharica

Pileća prsa pospite s obje strane paprikom u prahu, posolite i popaprite. Zatim nožem prorežite svaki komad mesa tako da napravite duboki džep pa punite ranije pripremljenom smjesom i slažete na protvan.

Pecite oko 35 minuta i poslužite toplo uz, recimo, zelenu salatu, prenosi allrecipes.com
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare