To je to što me zanima!

Fina medena pita po receptu iz bilježnica naših mama i baka

Prisjetite se okusa djetinjstva! Kroz desetljeća su medenu pitu pripremale naše majke i bake. Sad je vrijeme da ju nauče i mlađe generacije kako ne bi pala u zaborav
Vidi originalni članak

Sastojci: 2 žlice meda, žlica kakaa, 2 žlice mlijeka, žličica sode bikarbone, 5 žlica šećera, dl ulja, jaje, 3 žlice brašna, žute kore: 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, krema: 5 dl mlijeka, 100 g šećera, 100 g meda, 6 žlica škrobnog brašna, 200 g maslaca 

Priprema: Izmiješajte med, kakao, mlijeko, sodu bikarbonu, šećer, ulje i jaje. U smjesu dodajte brašno i izmiješajte u ne pretvrdo tijesto. Ispecite smeđu koru na prevrnutom limu obloženom papirom za pečenje. Umutite pjeansto žumanjke sa šećerom. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte u smjesu naizmjence s brašnom. Razdijelite smjesu u dva kalupa jednake veličine kao i kalup u kojem ste ispekli tamnu koru.

Pecite svaku koru oko 10 minuta i ostavite neka se hlade. Zakuhajte 3 dl mlijeka sa šećerom. Umutite u preostalome mlijeku brašno i izlijte u zavrelo mlijeko. Kuhajte miješajući dok se krema ne zgusne. Ohladite i umiješajte med i dobro izrađeni margarin. Premažite žutu biskvitnu koru kremom, posložite tamnu koru od kakaa i meda, nanesite sloj kreme, stavite drugi dio žutog biskvita i premažite tankim slojem preostale kreme. 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ImbraGrabarič 02.04.2016.

    tko je pravio ovaj kolač? kome je uspio? kako ispeći tekuću (smeđu) koru na prevrnutom limu? tekuća valjda zbog mlijeka i 1 dcl ulja? zanimaju me vaša iskustva

  • lux. 31.03.2016.

    Ukusno je vjerojatno, ali kad pogledaš .... samo brašno, šećer, masnoća. To bi se dalo obogatiti malo dodacima da bude zdravije , a ostane jednako ukusno....

  • lorenaena_1 30.03.2016.

    ajme njami.jos kako je moja majka napravi uffffff😍😍😍💕💕🍰🍰🍰

Komentiraj...
Vidi sve komentare