To je to što me zanima!

Fine lažne quesadille s mesom i cheddar sirom za filmsku večer

Ispecite palačinke od smjese. Prvo dodajte cheddar, a onda punjenje od mesa i povrća. Na vrh stavite još jedan sloj cheddara i prekrijte prvom palačinkom
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1 jaje, prstohvat soli, 50 ml mlijeka, 40 g zobenog brašna, 20 g rižina brašna ili tapiokina škroba, 3 g praška za pecivo, 50 ml gazirane vode

Nadjev: 80 g mladog luka, 100 g paprike, 125 g mljevene govedine, 85 g cheddara, 1 žličica crvene paprike i origana

RECEPT DANA Maškare stižu: Isprobajte ovaj recept za krafne meke kao duša

Priprema:

U posudi umutite jaje sa solju i mlijekom. Dodajte brašna i prašak za pecivo te promiješajte. Ostavite sa strane. Povrće narežite. U zagrijanu tavu s malo ulja dodajte mljeveno meso. Kad se meso karameliziralo, dodajte povrće i začine, posolite i ostavite na laganoj vatri dok pečete palačinke. Po potrebi promiješajte meso i povrće. Uzmite smjesu za palačinke, uz stalno miješanje, dodajte gaziranu vodu. Dobro zagrijte tavu i nauljite je. Ispecite palačinke od smjese. Prvo dodajte cheddar, a onda punjenje od mesa i povrća. Na vrh stavite još jedan sloj cheddara i prekrijte prvom palačinkom. Lagano pritisnite kako bi se palačinke izravnale. Za kraj pokrijte quesadille poklopcem i stavite na laganu vatru još dvije minute kako bi se sir otopio.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare