To je to što me zanima!

Fino i lagano: Popečci od tikvica

Ako imate višak tikvica i ne znate što bi s njima, popečci su izvrstan način za iskoristiti ih. Djeluju poput pohanaca pa će za njima lako posegnuti i djeca koja nisu sklona povrću
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • jaje
  • 3 žlice griza
  • režanj češnjaka
  • žlica nasjeckanog luka
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • sol i papar
  • brašno
  • krušne mrvice

Priprema: Tikvice ogulite i naribajte, posolite, promiješajte i pustite da odstoje desetak minuta. Dobro ih ocijedite i stavite u zdjelu. Dodajte jaje, luk, češnjak, gris i začine. Pustite da odstoji 20 minuta da griz upije tekućinu.

Ako je i dalje prevlažno, umiješajte još brašna. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u mrvice i pržite na ulju po pet minuta sa svake strane.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 29.07.2021.

    Nisam na ovaj način pravila morat ću probat. Inače ih poham kao šniclu, ili ubacim u gušću smjesu za palačinke, ili kao varivo...

  • 23.07.2021.

    Bokte s tikvicama...bezvezno povrće u rangu s prokulicama

  • leloo2 18.07.2021.

    Luk izdinstati prije dodavanja. Može se zamijeniti porilukom ili mladim lukom. Za zdraviju varijantu dodati pirovo brašno i sjemenke(sezam, lan...). Odlično prolazi kod djece,a svašta se može zamaskirati unutra. Okus je u svim oblicima odličan posebno u kombinaciji s nekim umakom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare